חתול משוגע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול משוגע
    אנונימית
    08/07/2011

לפני כמה שנים קרה לי אירוע יוצא דופן שלא מפסיק לרדוף אותי ולכן החלטתי לשאול אתכם כאן, באיזה תופעה נתקלתי, כי אני עד עכשיו לא הצלחתי להבין.

לפני כשנתיים הייתי בדרכי עם שני חברים וגורת כלבים ללשכת הגיוס בבאר שבע, הלכנו לאיבוד באחד הרחובות שם, מזג אויר חם ובתי קרקע מסביב. לפתע קפץ/קפצה עלינו חתולה לבנה גדולה, הפרווה שלה הייתה סמורה (אני לא בטוחה שככה כותבים את זה אבל נניח שהבנתם) עיניה גדולות ורושפות בשנאה ופחד, היא התחילה לתקוף אותנו, תחילה היא עשתה את הקולות שהחתולים עושים, רשפה, לאחר מכן היא תקפה אותנו ממש, היא ניסתה לתפוס אותנו אבל הכלבה עמדה בינינו ולכן ננעצו ציפורניה ושיניה בכלבה,החתולה נראתה כל כך מטורפת כאילו היא הייתה מוכנה לקרוע את הגורה, ניסיתי להפחיד אותה, אחר כך לדחוף אותה, לאחר מכן בעלת הכלבה בעטה בחתולה שעפה כמה מטרים לאחור ולמרבה ההפתעה שוב רצה אלינו ונעצה את שיניה בבעלת הכלבה, שבעטה בה שוב והתחלנו לרוץ, והחתולה אחרינו.

אני חייבת לציין אני נגד אלימות כלפי בעלי חיים אבל לא הייתה דרך אחרת להתמודד איתה, זה היה אירוע מזעזע ומאד מפחיד. כשהלכנו עם הגורה לוטרינרית זאת אמרה שאולי לחתולה היו גורים או כלבת, מעולם לא ראיתי חתולה מגנה בהגזמה כזאת על גורים, ולא ראיתי גורים מסביב, למרות שלא היה לי זמן להסתכל, היא קפצה מתוך אחד הבתים ככל הנראה אבל לא נראתה חתולת בית, כלבת נשמע הסבר הגיוני יותר במיוחד למבט שהיה לה בעיניים שמעולם לא אשכח, ואני מתכוונת לכך בכל הרצינות.
    אז בזה האירוע נגמר, החלטנו שכנראה והייתה לה כלבת למרות שבעלת הכלב והכלב לא הלכו לקבל חיסון, כיום הם בסדר, בריאים ושלמים. כעבור כמה חודשים הסיפור נשכח אבל היום זה שוב חוזר אלי ואני רוצה לדעת את האמת, מה לכל הרוחות זה היה?
    אם יכולתי הייתי מתארת שפגשנו את השטן בכבודו ובעצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול משוגע

הוספת תגובה

• חתול משוגע - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    08/07/2011

שלום

כפי שהוטרינרית שהלכתם אליה אמרה, יתכן ולחתולה היו גורים, יתכן והבהלתם אותה והתנהגותה נבעה מתוך רצון להגן על גוריה ויתכנו גם סיבות נוספות.

לא תמיד אנחנו יכולים להסביר את התנהגותם של בעלי החיים באופן שיראה לנו הגיוני ויש להשלים עם העובדה שיתכן ולעולם לא נדע מה בדיוק עבר על אותה חתולה באותו היום.

להבא, כאשר כלבת קיימת כאפשרות ולא ניתן למצוא את בעל החיים התוקף יש לפנות ללשכת הבריאות ולדאוג לקבל חיסוני כלבת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - כלבת

יעקב
    10/07/2011

למרות שהכלבת כבר לא נפוצה בארץ, חשוב לזכור כי מדובר במחלה סופנית ואפילו בשביל הסיכוי הכי קטן - חייבים ללכת לקופ"ח כדי לקבל טיפול. מחלת הכלבת היא ויראלית, כלומר, היא יכולה לעבור דרך הנוזלים של החיה הנגועה. אם ליטפת חתול נגוע ובמקרה ידך נגעה בפה - יש סיכוי שנדבקת במחלה. וכמובן אם את או בעל החיים ננשך או נשרט, קיים סיכוי להידבקות.

כלבת היא מחלה שתוקפת את מערכת העצבים. הנגיפים עולים במעלה העצב בקצב של סנטימטר ליום - עד שהם מגיעים למוח. אמנם, מרגע שהנגיף הגיע למוח, כבר אין מה לעשות ומדובר במוות כמעט ודאי. לעומת זאת, כל עוד הנגיף מתקדם על גבי מערכת העצבים לכיוון המוח - ניתן לעצור אותו.

לא רבים יודעים זאת, אך כלבת כיום מוגדרת כמחלה הקטלנית ביותר לאדם עם 100% שיעור תמותה. מבין כל המקרים המתועדים של כלבת, רק 6 הצליחו לשרוד, 5 מתוכם היו מחוסנים לנגיף לפני ההדבקה.

לעתים אנשים מתבלבלים וטועים לחשוב כי כלבת היא מחלה ייחודית לכלבים. לאמיתו של דבר, לא זו המציאות - כלבת היא מחלה שיכולה להדביק את כל היונקים ובהם גם האדם.

לסיכום, להיזהר ולא לקחת סיכונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו