מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדברת פרעושיםערגלית09/07/2011
שלום,
החתול שלי מטופל באמפולות של אדוונטג' להדברת פרעושים (קיבלתי מהווטרינר אמפולות של כלבים עם הוראות מינון מתאימות למשקל החתול).
3 ימים אחרי הטיפול האחרון עדיין יש לו פרעושים. קולר טבעי כמובן לא עזר, והפרעושים מאוד נהנים להתחבא תחתיו. אציין שהחתול מסתובב חופשי בחוץ וחוזר הביתה כדי לאכול ולישון (חתול...).
שאלותי הן:
- מהו הזמן המינימלי שניתן לחכות בין טיפול לטיפול?
- האם ניתן לטפל באמצעות תכשיר אחר לפני תום פרק הזמן המינימלי (למשל בפרונטליין)?
- בחנות לבעלי חיים נאמר לי שלא קיים אמצעי לטיפול בסביבת בעל החיים, כגון ספריי, שאינו רעיל לחתולים. האם הדבר נכון? אם כן, כיצד בכל זאת ניתן לטפל בסביבה?
- האם יכול להיות שהעובדה שהוטרינר נתן לי אמפולות המיועדות לכלבים (לדבריו אין הבדל בין התכשירים והסיבה היא כלכלית בלבד), מורידה מהאפקטיביות של החומר בטיפול בחתולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדברת פרעושים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום,
אמפולות האדוונטג מכילות חומר קוטל פרעושים (נקשר לרצפטורים במערכת העצבים של הפרעוש) המתרכז בזקיקי השיער של החתול/כלב. נדרשים מספר שעות של מגע בין הפרעוש לחומר על מנת לגרום למותו של הפרעוש וכן החומר עובד רק כנגד הצורה הבוגרת של הפרעוש ללא אפקט דוחה. לפיכך נדרש טיפול חוזר שישיג פעולה מתמשכת לכל הדורות. (ניתן להשתמש גם בתרסיס אולם הוא נחשב לפחות יעיל). אך ורק טבעי שאם חתולך ממשיך להסתובב בסביבה רוויות פרעושים בעונה זאת של השנה, ללא טיפולים עוקבים הוא ימשיך לסבול מפרעושים. ככלל אינני ממליצה להשתמש באמפולות המיועדות לכלבים על חתולים, וזאת דווקא בשל סיבות בטיחותיות- ישנם חומרים הגורמים לרעילות בחתולים ובשימוש בהם אף מביאים למותם. בחומר אדוונטג ניתן להשתמש שוב במקרים קשים אף פעם בשבועיים -שלושה-שוב, בתנאי שההתוייה מיועדת לחתולים בלבד ועם המשקל המתאים!! המלצתי אם כך הנה לחזור על הטיפול בשנית, ולנסות ולחשוף את החתול כמה שפחות לסביבה רווית הפרעושים ככלל, ובפרט כל עוד איננו "מצויד" בהגנה המתאימה (גם בבית מומלץ לשטוף את מקומות המרבץ). בנוסף כדאי לתת בהקדם טיפול כנגד תולעי מעי (שכידוע מועברות ע"י פרעושים).
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)