שאלה בנוגע לנגיף הכלבת!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לנגיף הכלבת!
    דנה
    17/07/2011

האם נגיף הכלבת יכול לשרוד מחוץ לגוף? נניח, אם חיה החולה בכלבת מייררת ומשאירה רוק, האם מגע איתו (ולא ישיר עם החיה דרך ליקוק או נשיכה) עשוי להיות מדבק כמה שניות או דקות אחר כך? והאם זה נכון לכל מזג אוויר (נניח, האם במזג אוויר קר יותר הנגיף עמיד יותר?)?

אני שואלת משום שאני גרה במרכז, ויש בשכונה שלי המון חתולי רחוב ובסביבה יש אפילו כמה שועלים. בגלל הקיץ אני נוטה ללכת הרבה עם כפכפים, ואני דואגת שאם תהיה לי אפילו שריטה קטנה בכפות הרגליים או פצע מגליד אני אפגע. (דרך חול, דרך המדרכה וכו').

ושאלה נוספת- אילו ארצות נמצאות בקבוצת סיכון לכלבת ויש לקחת חיסון מונע לפני ההגעה אליהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לנגיף הכלבת!

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לנגיף הכלבת! - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    17/07/2011

שלום,
    נגיף הכלבת משתייך לוירוסי RNA עם מעטפת הרגישה לחומרי חיטוי רבים וזמן שרידותו מחןץ לגוף המאכסן מוגבל. על מנת לגרום להדבקה בנגיף נדרשת נשיכה מחיה המפרישה את הנגיף ברוק, או מגע עם חומר מזוהם בנגיף בפצע או איזור בו העור איננו שלם.קרי: נדרשת כמות מספקת של של חלקיקי הוירוס (ויריונים) של חיה הנגועה במחלה ונמצאת בשלב בו הוירויונים התרבו בבלוטות הרוק שלה שאמורים לבוא במגע ישיר עם לקות עורית. הסיכויים לתרחיש בו תדרכי במקרה על חומר מזוהם מבעל חיים נגוע ומפריש שכזה,סמוך למועד בו ההפרשה ארעה ובמקום בו עורך איננו שלם, לפי עניות דעתי נמוכים מאד, עם זאת הסיכון לנשיכה מבעל חיים חולה בכלבת (בסביבה אנדמית כמובן) נחשב לגדול יחסית, הואיל וחלק מסימני המחלה המתקדמים של בעלי החיים עשויים לכלול תוקפנות (תקיפת בע”ח, בני אדם, עצמים דוממים). לשאלתך, התפוצה העולמית של כלבת כוללת כמעט את כל העולם פרט ל: אוסטרליה, ניו-זילנד, בריטניה, נורווגיה, שבדיה, הוואי ואיים מבודדים (ארצנו נחשבת לאחת ממדינות העולם האנדמיות למחלה), הוקטורים (בעלי החיים שתורמים למעגל ההפצה ו"מאכסנים" את הוירוס)משתנים בין מקום אחד למשנהו וכוללים: זאבים, שועלים, כלבים, רקונים, עטלפים, בואשים, ונמיות. עם זאת, החיסון נדרש רק אצל בעלי חיים בטרם הגעה למדינות הנגועות ולא בבני אדם.
    באם יש חשד כי בעל חיים הנראה באזור מגורייך מראה שינוי התנהגותי, ריור, חוסר מנוחה קיצוני, יללות מוגברות(שאינן קשורות בהתנהגות ייחום כמובן), עויתות או דכאון אנא צרי קשר עם המוקד העירוני ושתפי אותם בכך!
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המעמיקה! שאלה נוספת

דנה
    18/07/2011

האם מקרי כלבת מתפרסים גם כאשר מדובר רק בבעל חיים חולה שנמצא?

תודה מראש, עזרת רבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המעמיקה! שאלה נוספת - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    24/07/2011

כן, הם מתפרסמים בדוח קבוע שמוציא מנהל השירותים הוטרינריים. בדוח מוזכרים האזור וסוג בעל החיים בו התגלה הנגיף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו