אלרגיה בכלבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אלרגיה בכלבים
    אביעד
    19/07/2011

    שלום רב,

    כלבת גולדן רטריבר גזעית בלי תעודות, בת 9, ידועה כרגישה לעוף (מתבטא בפריחה אדומה בעור), בריאה בד"כ, מחוסנת תדיר נגד כלבת + משושה + תולעת פארק, מטופלת תדיר כל חודש נגד פרעושים בAdvantix, רחצה פעם בחודשיים עם שמפו עדין.

    לאחרונה החלה ללקלק תדיר את כפות הרגליים ולזלול אותן, כמו כן הופיעו כתמים שחורים עגולים בקוטר של כס"מ על העור מתחת לשערות בעיקר בפלג גוף עליון קרוב לזנב. הכתמים מתפוררים לנקודות שחורות קטנות כמו אבקת גלד שמתפורר אחרי פצע.

    ניסיון להחליף מזון לכמה סוגים לא הועיל, גם לא מזון רפואי, זריקת קורטיזון הועילה אך העדפה טבעית להימנע, טיפול בהידרוקסיזין מועיל לכתמים אך לא מעלים לגמרי את הלקלוק והזלילה של כפות הרגליים לגמרי, קונוס על הראש לא סביר לתקופות ארוכות - כלבה מסכנה...

    האם יש ידע ונסיון מה יכול להיות המקור לבעיה, איך מבודדים אותה בצורה יעילה, מקרים דומים, רעיונות יצירתיים ? תודה תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בכלבים

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אלרגיה בכלבים - תגובה

    ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2011

    אביעד שלום!

    מה שאתה מתאר אכן מתאים לכלבה אלרגית. הרבה פעמים קשה לנו מאוד לעלות על מקור האלרגיה והתהליך יכול להיות מאוד מתסכל.
    ליקוקים וגירודים באזור הזנב ופלג הגוף האחורי הם מאוד אופיניים לאלרגיה לפרעושים. למרות שאתה מתאר כי הכלבה מטופלת כל חודש, בכלבים אלרגים מספיק פרעוש אחד על מנת לעורר תגובה מאוד סוערת ולכן בייחוד בחודשי הקיץ בכלבים אילו ההמלצה היא להקפיד על טיפול כנגד פרעושים במרווחי זמן יותר קטנים. על מנת לשלול את המעורבות של אלרגיה לפרעושים בדרך כלל יש להפקיד על טיפול כנגד פרעושים אחת ל-3 שבועות ולראות האם חל שיפור. באם לא חל שיפור אפשר לנסות ולבודד את הגורמים האחרים כגון אלרגיה למזון.
    לא ציינת האם המזונות הרפואיים שאכלה הכלבה בעבר הם מזונות רפואיים היפואלרגנים. כאשר אנו רוצים לשלול רגישות למזון כגורים לאלרגיה יש לבצע "food trial"' ,שמשמעותו להאכיל את הכלב במזון היפואלרגני באופן בלעדי ( ללא צ'ופרים למיניהם!!) למשך 3 חודשים לפחות ולראות את ההשפעה.
    ישנם כלבים שסובלים מאלרגיה על רקע של אטופי ( מעין אסטמה של העור). כלבים אילו רגישים לאלרגנים שונים ( כגון אבקנים, קרדית אבק הבית וכו').

    חשוב להבין שלעיתים, למרות כל הניסיונות, בכלבים שהם מאוד אלרגים אין ברירה אלא לפנות לטיפול תרופתי בסיטרואידים/אנטי היסטמינים לתקופות מסויימות.
    במידה ושום דבר לא עוזר, קיימת האפשרות של פנייה למומחה לרפואת עור.

    בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו