כלב מקיא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב מקיא
    שירלי
    01/08/2011

שלום,
    יש לי מלטז בן שנה שבשבועיים האחרונים התחיל להקיא,
    הוא לא מקיא לידי, אני פשוט מוצאת בבית "שלוליות" של קיא אחת ליומיים בערך.
    דברים שאולי אפשר לקשר להקאות:
    1. החלפתי לו אוכל מרופאלן לציקופי (הוא כלב בעיייתי מבחינת אוכל, שונא אוכל יבש ואוכל אחת ליומיים, פשוט מסרב לאכול, אז הומלץ לי להחליף לו לאוכל הזה)
    2. יש לו בעיה של קוץ ברגל, לאחר ביקור אצל וטרינר קיבלתי משחה אנטיביוטית לשים לו ולפני שבועיים בערך בגלל שזה לא עזר הוטרינר ביקש גם שנחטה לו את זה 3 פעמיים ביום עם סביעור. הוא מלקק את זה לא מעט.

אולי אחד מהדברים האלה גורמים לו להקאות? או שזה יכול להיות משהו אחר?

אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב מקיא

הוספת תגובה

• כלב מקיא - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    06/08/2011

שלום,
    הקאות הנן ממצא שכיח בכלבים והן יכולות לנבוע מגורמים רבים, חלקם קשורים באופן ישיר לדרכי העיכול - כגון דלקת על רקעים שונים (מזון, אלרגיה, הדבקה ויראלית או חידקית ועוד), גוף זר, בעיות אנטומיות,ועוד.. גורמים אחרים התלויים במערכות שונות בגוף כגון-בעית כבד או כליות, חומרים טוקסים או תרופות מסוימות, וכן גורמים שונים שעשויים להביא לבחילה במספר מנגנונים- כל אלו עשוים להביא להקאות.
    האם כלבך סבל בעבר מתופעה זו? האם מלבד הקוץ ברגלו סובל מתופעות קליניות נוספות?מדבריך לא הבנתי האם הקוץ הוצא-אם הקוץ עודנו שם חשוב להוציאו ולא לחכות הואיל והדבר עשוי להביא לתגובה דלקתית כרונית.המלצתי היא להעביר את כלבך לתזונה של עוף מכובס ואורז-ללא תבלינים כמובן ליומיים (במנות קטנות מספר פעמים ביום)- זהו מזון קל לעיכול שאינו "מגרה" את תאי המעי, באם השינוי עזר, כדאי להחזיר את המזון הישן בהדרגתיות. באם אין שינוי וההקאות ממשיכות מומלץ להמשיך בדיאגנוסטיקה (בדיקות דם/צילומי רנטגן וכו).
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו