מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סירוס כלב המטפטף נוזל בצבע צהוברותם05/08/2011
שלום רב,
יש לי כלב מסוג גולדן בן שנתיים, הוא ממושמע מאוד, אינו פעיל מבחינה מינית (דהיינו לא "מענג את עצמו",לא מנסה לעלות על כלבות) כמו כן, הוא כלב עדין מאוד. מזה למעלה משנה שהכלב ממלא את כל רצפת הבית והקירות(כאשר הוא מתנער - כאמור, הוא לא מאונן) בנוזל צמיגי בצבע ירוק וצהוב ההולך ומתגבר מדי יום. לקחתי אותו למספר ויטרנרים: וטרינר אחד אמר שזו דלקת ונתן אנטיביוטיקה - מיותר לומר שזה לא עזר, השני אמר שאין לו דלקת פשוט פרוסטטה מוגדלת וזו גזירה משמיים ואין מה לעשות. שניהם טענו שכל עוד לכלב אין בעיות התנהגות והוא לא פעיל מינית בצורה מוגברת - הם לא ממליצים על סירוס כיוון שסירוס לא בטוח יפתור את הבעייה. ממה שאני קוראת באתרי האינטרנט, ייתכן כי סירוס כן יפתור את הבעייה ואף יימנע מחלות בערמונית בעתיד. אני רוצה להמשיך לגדל את כלבי בתוך הבית כי אני מאוד מאוד קשורה אליו אך כרגע מצב הטפטופים שנדבקים כמו דבק מגע הן בצבע והן במרקם - הם בלתי נסבלים. מה ניתן לעשות? מבקשת תשובך בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוס כלב המטפטף נוזל בצבע צהוב - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור06/08/2011הפרשה צהובה מהפרפוציום (מעטפת הפין ) בכלבים קרויה סמגמה והיא מכילה בעיקר הפרשה שומנית, תאי אפיתל שנשרו מן העור וחיידקים המאפיינים אזור זה. באופן טבעי הכלב מלקק את האזור ומנקה עצמו בדרך זו. באם ההפרשה היא מוגברת במיוחד הדבר יגרור גם ליקוק אינטנסיבי של המקום. ישנם מספר גורמים שעשויים להביא לכך: טראומה מקומית, גוף זר, הפרעות במערכת השתן (כגון אבנים/דלקת) או בבלוטת הערמונית ועוד.. בכל מקרה באם הבעיה ממשיכה, צריכה להיעשות בדיקה פיסיקלית יסודית על ידי וטרינר עם דגש על מערכת השתן על מנת לשלול את הגורמים הנל, מומלץ לקחת דגימה מההפרשה ולבחונה תחת מיקרוסקופ וכן לערוך בדיקת שתן סטרילית (באם אין ממצאים יש להרחיב את הדיאגנוסטיקה-תרבית שתן/בדיקת דם/.צילום סקר).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)