שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יעקוב
    13/01/2008

שלום רב,
    יש לי כלב פינצ'ר בן 2
    בשבוע האחרון הוא מקיא הרבה. בערך כל יומיים. האם זה טבעי? האם עלי לקחתו דחוף לוטרינר, או שאני אתן לו עוד יום יומיים ואז אראה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הקאות

ד''ר סמדר טל
    14/01/2008

הקאות כפי שאתה מתאר הן בהחלט לא ענין טבעי. האם כלבך הוא מחוסן? האם הוא מקיא אחרי שהוא אוכל ושותה או ללא קשר? האם יתכן והוא אכל משהו מעבר למזון שלו? האם הוא אוכל עצמות?
    הסיבות להקאות הינן רבות. הקאות יכולות לנבוע מסיבות הקשורות למערכת העיכול לדוגמא דלקת של הקיבה או המעיים, אכילת זבל, טפילים למיניהם, למשל תולעי מעיים, גופים זרים לאורך מערכת העיכול.
    בנוסף יתכנו גורמים אשר אינם קשורים באופן ישיר למערכת העיכול למשל בעיה באיברים אחרים בגוף כדוגמת: לבלב, כליות, בלוטת יותרת הכליה או כבד.
    הגורם להקאות יכול להיות אף להיות חיצוני. לדוגמא, חשיפה לרעלנים או תרופות למיניהם. גורמים מדבקים למיניהם למשל- מחלת הכלבלבת או וירוס הפרוו.
    כיצד כלבך מרגיש מעבר להקאת שציינת? האם יש לו מצב רוח טוב, תאבון?
    בכל מקרה אני ממליצה לא להמתין ולקחתו לוטרינר בהקדם. יש למצוא את הסיבה להקאות ולתת לכלב שלך טיפול מתאים.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו