מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה בנוגע לגורת חתוליםנועה22/08/2011
יש לי חתולה גורה כבת חודשיים וחצי. היא מאוד אוהבת לשתות מברזים וכל פעם שאני פותחת את הברז במהלך היום היא נעמדת ושותה למשך די הרבה זמן ובכמויות די גדולות, ככה שנראה שהיא שותה די הרבה וגם נראה לי שהיא ניגשת לעשות פיפי בארגז לא מעט פעמים ביום.
כמו שאמרתי היא גורה צעירה אז השאלה אם בגיל כזה חתולים בכלל סובלים מבעיות בכליות שגורמות להשתנה מרובה, או שאולי הבעיה היא אחרת.
חוץ מהבעיה הזאת היא חתולה מאוד פעילה. אוכלת, משחקת בכמויות ומשגעת את כולם בבית.
מה פחות או יותר אמורה להיות כמות השתייה וההשתנה ביום של חתולים גורים והאם כדאי לי לגשת איתה לוטרינר לבדיקות, כי פשוט חבל לי להתחיל "להתעלל" בה עכשיו עם בדיקות דם ודברים כאלה כשבסה"כ היא נראית ומנהגת כמו חתולה בריאה ואנרגטית
אציין כי כבר הייתה אצל וטרינר להסתכלות אחרי שמצאתי אותה וגם קיבלה חיסונים ראשונים.
אשמח לתשובות ממי שמבין בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בנוגע לגורת חתולים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/08/2011שלום נועה,
שתייה מרובה עשויה להיות על רקע של גורמים שונים גם בבעלי חיים צעירים בינם מחלות כליה מולדות, מחלות אנדוקריניות ולעיתים אף גורמים התנהגותיים (פסיכוגניים)עשויים להביא לכך.ראשית על מנת להבין האם חתולתך אכן שותה יותר מהרגיל עלייך למדוד את כמות השתייה אותה צורכת-שתייה מרובה נחשבת כצריכה של מעל 50 מ"ל לק"ג ליום (כך למשל חתול השוקל 5 ק"ג לא צריך לצרוך יותר מ-250 מ"ל ליום). על מנת להעריך במדיוק כמה היא שותה יש כמובן להגבילה בימים בהם נערכת המדידה לשתייה מכלי יחיד אותו את ממלאת בכמות מים ידועה מראש(ולמנוע כאמור שתייה מברזים וכו'), כשבסוף היום עלייך לרוקן את הכלי ולבדוק כמה מים נצרכו. באם צריכת המים גבוהה מהתחשיב הנתון (בהתאם למשקל גופה), מומלץ לפנות לפנות לוטרינר עם דגימת שתן ראשון של הבוקר על מנת לבדוק את ריכוזיות השתן של חתולתך ולהמשך אבחון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)