פטריה לחולדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה לחולדה
    שוקו
    26/08/2011

שלום רב,
    בתי נדבקה בפטריה ומטופלת בתרופות ובמשחת למיסיל. רופא העור הציע להפטר מהחולדה - חיית המחמד בבית. לאחרונה, הבחנתי שלחולדה אזור דליל מפרווה מאחורי האוזנים אותו היא נוהגת לגרד.האם אני יכולה למרוח לחולדה את אותה המשחה של בתי?

בנוסף, החולדה השניה שלנו מתה (לא ידוע ממה), לפני מספר חודשים. כשבקשתי לקנות חולדה נוספת אמרו לי בחנות שהואיל והחולדה שלנו חיה לבדה מספר חודשים, אין להכניס חולדדה נוספת, שכן הן יריבו.
    למיטב ידיעתי חולדה היא חיה חברותית וכיוון שהחולדדה שלנו ללא ממש אוהבת שנוגעים בה, אני חוששת שהיא בודדה.
    מה לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה לחולדה

הוספת תגובה

• פטריה לחולדה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/08/2011

שוקו שלום
    פטריה בעור (דרמטופיטים) היא אכן מחלה שיכולה לדבק בין יונקים שונים ובכלל זה גם בני אדם (שהינו מאכסן סופי ואינו מדבק), המלצתי היא להתייעץ בדחיפות עם וטרינר שמתמחה בחיות אקזוטיות לגבי אבחון וטיפול בחולדה, יש להמנע ממגע עם ידים חשופות עם החולדה עד הבדיקה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו