פג סיני שנובח על השכנים המון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פג סיני שנובח על השכנים המון
    סיגל
    04/09/2011

שלום לכם,

יש לנו כלב מסוג פג סיני בן כשנתיים,
    אנחנו גרים בבית פרטי, ובכל פעם שיש רעש מהצמודים שלי או מהשכנים ממול הוא נובח די בהיסטריה ,
    לשכנים ממול זה פחות מפריע כי הבית עצמו קצת רחוק מהגדר אבל לצמודים שלי זה מפריע מאוד, הוא ממש נצמד לגדר ולא מפסיק לנבוח,
    כל תקופה מסויימת הם באים בטענה שזה לא לעניין ואני די מבינה אותם,
    מעבר לזה אני קושרת אותו במקום מרוחק יותר בחצר וכשהוא קשור הוא לעיתים רגוע יותר, במשך היום הוא לרוב משוחרר,
    יש לציין שהוא כלב שגדל בחצר גדולה בבית ולא כזה שיוצא לשכונה לטיול ע"ב קבוע וכן שהוא לא מסורס!!!
    חייבת לציין משהו נוסף, בחופש הגדול נסענו ל 3 שבועות לחו"ל והוא היה אצל גיסתי שלה יש כלבה והוא "חגג" שם מבחינה מינית, מה שלא יצא לו לחוות קודם לכן, וכשהוא חזר הוא היה תקופה קצרה רגוע יותר , יש קשר?? טסטסטורון או משהו???
    אשמח לעצות מה לעשות ...לא נוח לי עם התלונות ולי אישית הנביחות גם מפריעות ...תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פג סיני שנובח על השכנים המון - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    07/09/2011

שלום סיגל,
    מדברייך עולה תופעה מוכרת בה הכלב מפגין תוקפנות שעשויה להיות דומיננטית או טריטוריאלית. כפי שהנך בוודאי יודעת כלבים שונים משמשים למטרות שמירה. דבר המתאפשר הודות ליצר השמירה על הטריטוריה הקיים בכלב. ישנם כלבים בהם יצר זה חזק במיוחד, ועשוי גם לגרום לתוקפנות. כלבים כאלו יראו תוקפנות בעיקר כלפי זרים. תוקפנות כזו עשוייה להיות מופנית לאנשים, כלבים או בעלי חיים אחרים. ישנם גזעים בהם תוקפנות כזו נפוצה יותר מאשר בגזעים אחרים. סירוס עשוי לסייע בהורדת תוקפנות זו הואיל ודומיננטיות נפוצה ביותר בכלבים זכרים, ומביניהם קיימת בעיקר בזכרים לא מסורסים. בנוסף רצוי להיוועץ עם מומחה לפתרון בעיות התנהגות!
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו