חשד לקרצינומה בחתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לקרצינומה בחתול
    גילי
    09/09/2011

שלום ד"ר'
    לחתול הלבן שלי יש 2 פצעים מכייבים שאינם מגלידים מעל העין ובקצה האוזן.
    נלקחה דגימה, ועדיין אין תוצאות. קיבלנו בינתיים משחה ואנטיביוטיקה וצריכים לחזור בעוד 10 ימים להמשך. אז יהיו כבר תוצאות - ואם מדובר בקרצינומה נבדוק גם אם יש גרורות..
    אני יודעת שסרטן אינו מדבק באופן גורף. ובכל זאת רציתי לדעת אם אין סכנת הדבקות מהטיפול בפצעים. אני יודעת שיש סוגי סרטן שמעורבים בהם וירוסים ואני חוששת עלי ועל בני הבית.
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לקרצינומה בחתול

הוספת תגובה

• חשד לקרצינומה בחתול - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    12/09/2011

שלום גילי,
    קרצינומה (squamous cell carcinoma) הנו גידול של תאי עור (אפיתל) שנוטה לפולשנות מקומית בבעל החיים. גידול זה שכיח בהופעתו בפנים, קצות אפרכסות האזניים, עפעפיים, השפתיים ואזור האף. עוד ידוע כי חשיפה לשמש הנה גורם חשוב בהתפתחותו, בעיקר באזורים חסרי פיגמנט וכי בחתולים לבנים קיים סיכוי רב יותר לפתחו (בשל חוסר הפיגמנט). יש להמתין בכל זאת כמובן לתוצאות הביופסיה על מנת לקבוע כי מדובר בקרצינומה, אולם כך או כך חשוב לדעת כי סרטן אינו מהווה מחלה מדבקת, וכי הפצעים הנם לקויות עור משניות שהזדהמו בשל המחלה ולפיכך אין כל סכנה עבורך או עבור בני משפחתך בהדבקה כלשהי במחלה בטיפול בהם. מאחר וכן קיימים פתוגנים המעורבים בדלקתהעור כדאי להקפיד על שטיפת הידיים וכלל לשמור על הגיינה נאותה (בדיוק כפי שמומלץ לעשות בטיפול בכל נגע אחר). בתשובה לשאלתך- אכן ידוע על קיום של העברה ויראלית של סרטן- כגון הפפילומה, ואולם ההדבקה הויראלית כאן נעשית רק בתוך המין- כלומר בין כלב לכלב ולא בין כלב לאדם.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו