מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לקרצינומה בחתולגילי09/09/2011
שלום ד"ר'
לחתול הלבן שלי יש 2 פצעים מכייבים שאינם מגלידים מעל העין ובקצה האוזן.
נלקחה דגימה, ועדיין אין תוצאות. קיבלנו בינתיים משחה ואנטיביוטיקה וצריכים לחזור בעוד 10 ימים להמשך. אז יהיו כבר תוצאות - ואם מדובר בקרצינומה נבדוק גם אם יש גרורות..
אני יודעת שסרטן אינו מדבק באופן גורף. ובכל זאת רציתי לדעת אם אין סכנת הדבקות מהטיפול בפצעים. אני יודעת שיש סוגי סרטן שמעורבים בהם וירוסים ואני חוששת עלי ועל בני הבית.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרצינומה בחתול - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור12/09/2011שלום גילי,
קרצינומה (squamous cell carcinoma) הנו גידול של תאי עור (אפיתל) שנוטה לפולשנות מקומית בבעל החיים. גידול זה שכיח בהופעתו בפנים, קצות אפרכסות האזניים, עפעפיים, השפתיים ואזור האף. עוד ידוע כי חשיפה לשמש הנה גורם חשוב בהתפתחותו, בעיקר באזורים חסרי פיגמנט וכי בחתולים לבנים קיים סיכוי רב יותר לפתחו (בשל חוסר הפיגמנט). יש להמתין בכל זאת כמובן לתוצאות הביופסיה על מנת לקבוע כי מדובר בקרצינומה, אולם כך או כך חשוב לדעת כי סרטן אינו מהווה מחלה מדבקת, וכי הפצעים הנם לקויות עור משניות שהזדהמו בשל המחלה ולפיכך אין כל סכנה עבורך או עבור בני משפחתך בהדבקה כלשהי במחלה בטיפול בהם. מאחר וכן קיימים פתוגנים המעורבים בדלקתהעור כדאי להקפיד על שטיפת הידיים וכלל לשמור על הגיינה נאותה (בדיוק כפי שמומלץ לעשות בטיפול בכל נגע אחר). בתשובה לשאלתך- אכן ידוע על קיום של העברה ויראלית של סרטן- כגון הפפילומה, ואולם ההדבקה הויראלית כאן נעשית רק בתוך המין- כלומר בין כלב לכלב ולא בין כלב לאדם.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)