משהו מוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו מוזר
    ענבל אטיאס
    09/09/2011

היום שמתי לב שיש על הכלב שלי מעין כמו פירורים כאשר ניסיתי להוריד אחד מהם ראיתי כי הענין קשה ואחרי שהתעקשתי הורדתי ומחצתי על הרצפה ושמעתי קול כמו פיצוץ קטן ויצא מעט דם ואז הבנתי שזה לא גרגירי חול אלא משהו אחר . אציין כי אני משתמשת באמפולות והכלב שלי חיי בתוך הבית מלבד טיול שאני עושה לו 3 פעמים ביום ומשתדלת לא להעלות אותו למדשאות אלא רק על מדרכות מה יכול להיות מה שמצאתי עליו ואציין גם שמצאתי על רצפת הבית שלי גם כאלה מה זה לכל הרוחות כולי בלחץ ואינני יודעת מה לעשות ואיך לפעול ????? עזרה בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משהו מוזר

הוספת תגובה

• משהו מוזר - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    12/09/2011

שלום ענבל,
    לפי תאור הדברים ככל הנראה מדובר בקרציות. טפילים אלו שנפוצים בארצנו בעיקר בתנאי החום והלחות הנם טפילים מוצצי דם וכן נשאי מחלות העלולות להיות מסוכנות לבעל החיים וכן לאדם. המחלה השכיחה ביותר המצוייה בכלבים הנה "קדחת הקרצית"- מחלת חום הגורמת לירידה בטסיות הדם, שהנן בעלות תפקיד חשוב בקרישתו.
    בשל כך מומלץ ראשית לדאוג לטיפול מונע כנגד הקרציות- קולר אותו ניתן לקנות בחנויות חיות או אצל וטרינרים (אמפולה נחשבת לבעלת יעילות פחותה). בנוסף, הואיל וכבר נמצאו קרציות אצל כלבך מומלץ לגשת לוטרינר ולערוך ספירת דם על מנת לשלול את קיום המחלה. טיפול בשלב מוקדם בקדחת הקרצית הנו פשוט יחסית, בעוד שגילוי מאוחר כבר מצריך לעיתים טיפול מורכב יותר ואף יכול להביא לסכנת חיים של ממש,
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עליי לעשות

ענבל אטיאס
    12/09/2011

בכדי לוודות שקודם כל לא נותרו עליו קרציות איך עליי לטפל בכך הפכתי את פרוותו זה כלב מסוג פקינז הימלאיה מלא בפרווה וניסיתי לנקות אותו אבל איך אהיה בטוחה שאין עוד הרי לפי מיטב הבנתי הקולר אינו הורג מה שכבר קיים על הכלב , נכון או לאו??? אני בלחץ אטומי בבקשה עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו