מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תולעים אצל חתולה והריוןיונת20/09/2011
אני בהריון, שבוע 27, ללא נוגדנים לטוקסופלזמה. החתולה שלי נמצאת אך ורק בבית, אך לאחרונה יש לה פרעושים וכתוצאה מהם גם תולעים. האם דרך התולעים ניתן גם כן להידבק בטוקסופלזמה? האם מלבד לא לגעת בצואה, אני אמורה לנקוט משנה זהירות בגלל התולעים? היא עומדת לקבל טיפול בימים הקרובים, אך אני מעוניינת לדעת מה לעשות עד אז. אגב, הרופא שלי טוען שאני צריכה לעשות לה בדיקת דם, ובמידה שהיא סובלת מהטפיל להוציא אותה מהבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים אצל חתולה והריון - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור20/09/2011שלום יונת,
התולעים המועברות על ידי פרעושים הנן תולעי מעי והן אין כוללות את הטוקסופלזמה (בכל מקרה כדאי לטפל כל חודש טיפול מונע כנגד פרעושים וכן מינון טיפולי של תילוע עבור החתולה). בטוקסופלזמה ניתן להידבק דרך מעבר ביצים (אאוציסטות) של הטוקסופלסמה באמצעות צואה(לכן חשוב ליתר בטחון להמנע ממגע בצואת חתולים וכן רצוי לשטוף ידיים לפני אכילה) ובאמצעות אכילת מזון נגוע: מוצרי בשר שלא עברו בישול וכן פירות וירקות שלא נשטפו כהלכה. חשוב לי לציין כי סבירות ההדבקות בטוקסופלסמה באמצעות צואת חתולים (כלומר אכילת האואוציסטות מהצואה) הנה נמוכה באופן משמעותי בהשוואה להדבקות באמצעות מזון! ניתן כמובן לערוך בדיקת דם לחתולתך על מנת לגלות האם יש לה נוגדנים לטוקסופלזמה, אולם כך או כך, כפי שאמרתי נהיגה במשנה זהירות תוכל למנוע הדבקה!
מקווה שהסרתי דאגה מליבך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)