דיאטה לכלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה לכלב
    גילי
    20/09/2011

שלום,

מדובר בכלב פינצ'ר מעורב במשקל 12 ק''ג. בערך בן 8.
    לפני 4 שנים עברנו למגורים בבניין ומאז הכלב אינו מזיז את עצמו. הוא מאוד השמין למרות שהיה ספורטיבי מאוד!
    חשוב לי לציין שאנו מאכילים אותו בארוחה אחת ביום הכוללת צלחת סטנדרטית של בונזו ומדי פעם הוא מקבל פעמיים\ שלוש בשבוע עצם קטנה של עוף וכף אורז. אני מדגישה שחס וחלילה זה לא מקמצנות אלא דאגה למצבו הבריאותי.
    שאלתי היא מה אוכל לעשות על מנת לעזור לו להרזות 2-3 ק''ג. ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לכלב

הוספת תגובה

• דיאטה לכלב - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    21/09/2011

שלום גילי,
    השמנה הנה בעייה נפוצה בקרב חיות המחמד שלנו , בעיקר כאלו שעברו עיקור או סירוס. על מנת להביא לירידה במשקל כדאי לשלב פעילות גופנית (הליכות למשל, משחק וכו׳ - כמובן שבשעות לא חמות ובמידה ), בנוסף על כך יש לשלב מזון דיאטתי - ישנן מספר חברות של מזון רפואי המתמחות בכך. חשוב וכדאי להתייעץ על כך עם הוטרינר הפרטי, כשקצב הירידה הריאלי צריך לעמוד על כ1% ירידה במשקל גוף לשבוע. חשוב להקפיד על מזון איכותי ומתאים ולהאכיל את כלבך על פי הטבלאות שעל האריזה(כמובן שיש להימנע מלתת חטיפים ומזונות אחרים בזמן הזה..).
    שמירה על משקל גוף תקין הנה חיונית לבריאות כלבך ועל פי מחקרים עולה כי היא אכן תורמת לאורח חיים בריא יותר כמו גם לתוחלת חיים ארוכה יותר.
    בהצלחה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו