בעיה בצמיחת שיער- האסקי סיבירי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בצמיחת שיער- האסקי סיבירי
    הילה
    04/10/2011

שלום,
    בבעלותי האסקי סיבירי בת כ-4 שנים, בריאה בדרך כלל, אוכלת כרגיל ומלאת אנרגיה ושמחה.
    אני מספרת אותה פעמיים בשנה, בקיץ, ותוך חודשיים- שלושה השיער צומח כמעט לאורך המקורי שלו.
    סיפרתי אותה בפעם האחרונה לפני חודשיים + והשיער כמעט ולא צמח ברוב המקומות, ישנם כמה מוקדים בהם צמח לאורך כמעט מקורי אבל ברוב המכריע של הגוף הוא נשאר בדיוק כלאחר התספורת.
    חשוב לי לציין שאין שום גירוי בעור, נשירה מוגזמת, הקרחה, פרעושים ושאר טפילים נראים.

אודה לעצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיה בצמיחת שיער- האסקי סיבירי - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    05/10/2011

שלום הילה,
    אי גדילת שיער לאחר תספורת הנה תופעה מוכרת בכלבים.
    חשוב לדעת שקצב צמיחת השיער משתנה באוזורי גוף שונים ובין קבוצות שיער שונות, קרי: מאחר והשיערות נמצאות בשלבי מחזור שונים (מנוחה/גדילה) יתכן שבאזורים שונים תהיה צמיחה איטית יותר מבאזורים אחרים(בנוסף ישנה סברה כי תספורת עשויה להביא לירידה בזרימת הדם לזקיקי השיער ובכך לטראומה וקיצור מחזור חיי השיערה). ישנם גזעים המועדים לכך בינם גם האסקים סיביריים (וגזעים נוספים).
    עוד חשוב לי לציין כי ישנם גורמים נוספים שעשויים לגרום לתופעה זו ויש לפסולם: מחלות הורמונליות (המשפיעות על מחזור השיערה) וכן חסרים תזונתיים.
    כדאי לעקוב אחר גדילת השיער, לעיתים מדובר כאמור רק בהמתנה בסבלנות לגדילתו, אולם באם המצב אינו משתפר כדאי לפנות לוטרינר הפרטי,
    חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו