כמה שאלות בקשר לכלב שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בקשר לכלב שלי
    סאם
    14/10/2011

שלום,
    יש לי כלב בן 13 וחצי מסוג בישון פריזה (התינוק של הבית),יש לו מן ערפל בעיניים נראה כמו התחל של קטרקט הוטרינר אמר שהוא עדיין רואה..
    בחודש האחרון הוא מקבל "חרפון" קל ומתחיל לנבוח ולהראות סימני תוקפנות אם משהו מנסה להתקב אליו כשהוא נכנס למצב כזה הוא ינסה לנשוך, חייבת לציין שהוא לא היה תוקפני כל חייו מה יכול להיות הסיבה לשינוי הפתאומי הזה?

בנוסף הוא לא אוכל בכמויות כמו בעבר,ומידי פעם אחרי עשיית הצרכים שלו רועדת לו השפה התחתונה לפרק זמן של כמה שניות יש סיבה לדאגה?(יש לו בעיות בשיניים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בקשר לכלב שלי

הוספת תגובה

• כמה שאלות בקשר לכלב שלי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/10/2011

סאם שלום
    מהתמונה אי אפשר לבחון את העיניים.. קטרקט הם שינויים שחלים בעדשה ולרוב אינם נראים כערפל..נסה לברר עם הוטרינר מה הגורם לשינויים ואולי להתיעץ עם מומחה לרפואת עיניים. לגבי התוקפנות שציינת, היא אכן יכולה להיות תוצאה של ירידה בראיה (שלעיתים עם ההתבגרות מלווה בירידה של חושים נוספים כגון שמיעה וריח) והיא גורמת לו לבהלה
    ולגובה תוקפנית כאשר נכנסים לו למרחב. יש לציין שתתכן עם ההזדקנות,החמרה של התנהגויות, כגון חרדות, ולעיתים יש צורך בטיפול תרופתי כדי להפחית התנהגויות לא רצויות.
    לגבי האכילה - יש לברר את הגורם לירידה באכילה, הגורם יכול להיות על-רקע בעיות שיניים אך יכול גם תוצאה של גורמים רבים אחרים, בדיקה פיזקלית ובדיקות דם ושתן יוכלו לשלול רבים מהם.
    הרבה בריאות וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו