בעיות התנהגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות
    איריס
    16/10/2011

יש לי כלב זכר בן 4 שנים מסוג לברדור מעורב . אני יוצאת איתו כל ערב למפגש כלבים והבעיה שכלבים מטפסים עליו ללא הפסק כאילו והוא כלבה בתקופת יחום ולא מפסקים גם להריח אותו .אשמח לדעת מה הסיבה להתנהגות הכלבים כלפיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    17/10/2011

שלום איריס,
    הכלב, בהיותו בן למשפחת הכלביים, "יודע" להפגין מנהגים חברתיים מפותחים מאד הכולללים קביע וקיום של היררכיה כחלק ממבנה של להקה. קיימת תקשורת אפקטיבית בין פרטים שונים שנעשית על ידי שפת גוף כמו גם תקשורת באמצעות ריח וקול. המבנה החברתי בכלבים דומה לזה המתקיים בזאבים, (כשהכלב חי במחצית האדם הוא יוצר פעמים רבות קשרים הדומים ללהקה עם בעליהם ולפיכך קשריו עם כלבים אחרים חלשים יותר). כלבים נוהגים "לברך" כל אחד את בני מינם, תוך התקרבות והרחה הדדית באזורים שונים בגוף. ההתנהגויות אותן את מתארת הנן חלק מרפרטואר נורמלי של כלבים, כאשר כלבך עשוי להיות כנוע או דומיננטי ולהפגין התנהגויות שונות בהתאם לאופיו ולסיטואציה בו הוא נמצא. לדוגמא: כלבים כנועים נוהגים לגשת לפרטים דומיננטים ולברכם בצורה משולהבת תוך השארת גופם נמוך ביחס לאדמה, או תוך גלגול על הגב וחשיפת אזור המפשעה. טיפוס על פרט אחר מהווה סימן לדומיננטיות של הפרט האקטיבי (כאשר אינו חלק מהתנהגות מינית בין זכר לנקבה).
    כפי שציינתי, התנהגויות אלו הנן חלק מיצירת הקשר התקני בין הפרטים ואין סיבה לחשוש מכך..
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנגות

איריס
    17/10/2011

תודה על התשובה המפורטת.הבעיה של הכלב שלי שהוא לא כנוע בכלל וכל המפגש הופך לפעמים לממש קרב כלבים ומה שמדהים אותי שהכלבים ממש לא עוזבים אותו לרגע למרות שיש בקבוצה כלבות שחלק מיוחמות אני פשוט מרחמת על הכלב ולא רוצה למנוע ממנו את המפגש .נאמר לי שיש לכלב אולי בלוטות ריח שוטרינר יכול לטפל בהם ..האם זו שטות או יש בזה משהוא.
    תודה מראש וסליחה על השאלות החוזרות
    חג שמח איריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנגות - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    18/10/2011

שלום שוב,
    התקשורת האולפקטורית אכן מפותחת בקרב כלבים והפרשת הפרומונים (הורמונים המשמשים בין השאר לתקשורת המופרשים אל מחוץ לגוף) אכן משמשת חלק חשוב בהעברת המסרים, קביעת היררכיה וכו', אולם התערבות מלאכותית בכך איננה אפשרית. באם את מרגישה כי כלבך מצוי באי נוחות באינטראקציות קבוצתיות גדולות (לא תמיד אגב אנו מפרשים נכונה את מצבם בתוך האינטאקציה וייתכן אף כי הוא נהנה מכך והמראה מטעה) עצתי לך היא להביא לאינטראקציות קטנות יותר (עם כלב נוסף אחד למשל ולא עם קבוצה).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו