שלום ד"ר. האם זה אפשרי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר. האם זה אפשרי?
    דנה
    01/11/2011

ראיתי אנשים באינטרנט המתעניינים בנוגע לכלבת בעטלפים. אני חייבת להודות שהנושא מטריד אותי גם באחרונה ובייחוד מקרה שהיה לי היום:
    תוך כדי משחק במגרשי טניס בתל אביב נחתה עליי משום מקום חיפושית די גדולה, חומה, על השיער. כתנועה אינסטינקטיבית העפתי את המטרד בבהלה ביד שלי ובה חתך שעשיתי לעצמי בטעות באותו הבוקר. החיפושית נפלה על גבה, מפרכסת ותוך זמן קצר גם מתה. לא הייתי נבהלת אם לא הייתי עדה למספר עטלפים שחגו מעליי במגרשים, וידוע לי שיש עטלפי חרקים בארץ. האם זה סביר שעטלף נגוע בכלבת הפיל את החרק האומלל בטעות ויש סכנה שהפצע בידי בה במגע עם הרוק, או שזה מופרך? האם את ממליצה לקחת חיסון? האם סביר שעטלף נגוע יעופף ואפילו יאכל בעוד בעלי חיים נגועים אחרים מראים רתיעה ממזון וחולשה או טירוף נשיכות?

בנוסף הבנתי שעד כה לא התגלו מקרים של כלבת בעטלפים. היכן בעולם ניתן למצוא מקרים כאלה? מה הסכנה לכך בארץ? אני כל הזמן נתקלת בסתירות- חוקרים שטוענים שהיונקים המעופפים רחוקים מהנושאי הנגיף וחוקרים סקפטיים יותר. היכן ניתן למצוא נתונים על כך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר. האם זה אפשרי?

הוספת תגובה

• שלום ד"ר. האם זה אפשרי? - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    01/11/2011

שלום,
    וירוס הכלבת, מועבר כאמור דרך הרוק ולפיכך אפשרויות ההדבקה הינן בנשיכת יונק / בחדירת רוק מיונק נגוע לשריטה או פצע פתוח. העטלפים אכן עלולים להיות נשאים של נגיף הכלבת אולם חשוב לציין שככל שדווח בספרות עד היום לא ידוע על מקרה של עטלף הנגוע בכלבת שנמצא בארץ, כמו גם לא סביר שהיה מעבר רוק על פי תיאורך. יחד עם זאת, מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה בנושא!
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו