הכלבים שלי הצטננו ואחת מהן מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלבים שלי הצטננו ואחת מהן מאוד
    מיכל
    03/11/2011

שני הכלבים שלי הצטננו ביום שישי שבוע שעבר. לקחנו אותם לוטרינר ששמע איך הם מתעטשים (כל שנייה) ונושמים כמו אסמטיים ונתן להם אנטיביוטיקה למשך 10 ימים. לכלב הגדול יותר 2/3 כדור ביום ולקטנה 1/2 כדור ביום. הכלב הגדול החלים לאחר 4 ימים וכמעט שאין לו שום תסמינים מלבד התעטשות לפעמים. לעומתו לכלבה הקטנה המצב החמיר והיא נושמת נשימות מהירות כמעט בכל מאמץ מינימלי, גם הליכה רגילה. היא הולכת ומתנשמת, הולכת ומתעטשת, הנשימות הן נשימות אף מהירות וכשבדקתי אותה בזמן הנשימות מצאתי שקצב הלב שלה מהיר מאוד כאילו היא במאמץ נוראי. התקשרתי לוטרינר והוא המליץ לתת לה כדור כודאין לפתיחת הנשימה. אני קצת מפחדת כי זה עלול להרדים אותה (לדבריו). מדובר בכלבה עם בעיות מעיים (אלרגיית מזון קשה) ואני לא ששה לתת לה כדורים שלא תורמים להבראה, אלא רק מרגיעים. מה אתם ממליצים לי לעשות והאם הכלבה בסכנה בריאותית בגלל המצב? כמה זמן אמורה להמשך הצטננות של כלב לכל היותר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכלבים שלי הצטננו ואחת מהן מאוד - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    03/11/2011

שלום מיכל,
    חסרים לי פרטים בסיסיים בתאורך כגון גיל, ממצאי בדיקות הוטרינר,אבחון , סוג האנטיביוטיקה שניתנה ועוד.. אולם בכל מקרה, אם אכן קיימת החמרה במצבה של כלבתך אני ממליצה לחזור לרופא לבדיקה נוספת הכוללת הקשבה יסודית למערכת הנשימה העליונה והתחתונה והלב, בדיקת מדדים (דופק, חום ונשימה) ולהמשך אבחון. מאמץ נשימתי כפי שהנך מתארת עשוי להצביע על פגיעה במערכת הנשימה התחתונה (ועל סיבוכים אפשריים אחרים), וייתכן שיש צורך בהמשך אבחון (בדיקות דם, צילום בית חזה).
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו