מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עפעפיים בכלב שארפיייולי03/11/2011
הכלב שלי בן 9 ובשנה האחרונה התגלה אצלו התחלה של אי תפקוד כליות
להלן תוצאות הבדיקה
Alkaline Phosphatase :177
Creatinine:3.4
Urea: 106
Amylase 1535
הוא גם זקוק לניתוח ב-4 העפעפיים
הוא מאוד צעיר לגילו אבל לפי הגיל הביולוגי הוא די מבוגר.
בגלל זה ובגלל הבעיה בכליות אני בהתלבטות קשה אם לנתח או לא בגלל הסיכון שבהרדמה.
הרופא אומר שניתן לעשות את ההרדמה ע"י עירוי וטיפטוף הדרגתי של החומר
לגבי הכליות נעבור לאוכל רפואי מיוחד. האם יש גם טיפול תרופתי שיכול להאט את הידרדרות הבעיה?
לגבי העיניים הרופא אומר שטיפול שוטף במשחה יכול לשמור על העיניים
האם לנתח או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים בכלב שארפיי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/11/2011שלום יולי,
האם מדובר בפגיעת כליות כרונית?(תוכלי להעלות גם תוצאות של בדיקות דם, אלקטרוליטים או אולטרסאונד?) האם לחץ הדם תקין?מהו דירוג מחלת הכלייה? האם תוצאות מעבדה אלו הנן תוצאות שלאחר טיפול או שמדובר בתוצאות ראשוניות עם ההגעה לוטרינר? כיצד מרגיש כלבך? מזון רפואי מהווה אחד מאבני היסוד לטיפול במחלות הכלייה והוא נמצא כמאריך את תוחלת החיים ומפחית משברים אורמים (בהם יש הצטברות של פסולת חנקנית מזיקה בגוף). בנוסף באם מדובר במחלה כרונית יש לעקוב אחר אנמיה (שלרוב קיימת) ולטפל בסימני מערכת עיכול אם קיימים (הקאות וכו'). מתן נוזלים תת עוריים עשוי להיות חלק מהטיפול אך הדבר תלוי בממצאי בדיקה תקופתיים.
לגבי ניתוח העפעפיים- באם כלבך אובחן עם פגיעת הכלייה אינני ממליצה על הניתוח, הסיבה העיקרית הנה שבעת הרדמה כללית ישנה ירידה בזרימת הדם לכלייה, וכן חלק מתרופות ההרדמה עשוי להיות בעל פוטנציאל פגיעה כלייתית ,הדבר עשוי לגרום להחמרת הנזק הכלייתי (בכליות שמראש אינן מתקפדות כראוי). אם קיימת ברירה כפי שאת מתארת, הייתי מסתפקת כעת בטיפול עיניים מקומי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשארפיי עם בעיית עפעפיים - המשך
יולי03/11/2011לד"ר נטע שלום
מצבו טוב מאוד. הוא כלב חביב ואנרגטי. הבעיה היחידה, בעקבותה גם נעשו בדיקות הדם והשתן, היא שבורח לו פיפי. אני נותנת לו פרופאלין די פעם וזה עוזר.
אני מצרפת בדיקות מתחילת השנה. בינתיים הערכים גדלו.
לאחר הבדיקות הראשונות קניתי לו אוכל של KD אבל זה גרם לגירודים קשים ואז הפסקתי. עכשיו אנסה שוב עם אוכל יוחד לכליות של רויאל קאנין.
הבנתי שהאוכל הזה יכול לעזור לעצור הידרדרות נוספת
אני מאוד דואגת ורוצה לשמור עליו כפי שהוא
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשארפיי עם בעיית עפעפיים - המשך - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור06/11/2011שלום יולי,
לגבי המלצות נוספות לניטור וטיפול בפגיעה הכלייתית : כדאי כפי שציינתי להקפיד על המזון הכלייתי, להקפיד על שתייה-- הדרציה טובה, לנטר תקופתית את מדדי הכלייה והאלקטרוליטים בדם שמושפעים מאד מפגיעה כלייתית , לנטר את לחץ הדם ולטפל באם ישנה תוצאה גבוהה עקבית ( בחולים אלו נמצא כי לחץ הדם גבוה במקרים רבים ובכך הוא עלול להחמיר את הפגיעה הכלייתית וכן לגרום לפגיעה באיברים נוספים באם גבוה משמעותית), לבדוק רמות חלבון בשתן ולערוך תרבית ( חולי כליה מועדים לדלקות בדרכי השתן). בשרפיי קיים סינדרום בשם ״ שרפיי פיבר״ בו קיימת פגיעה כלייתית על רקע שקיעת חלבון עמילואיד בכלייה- כדאי לבדוק עם הוטרינר האם היה חשד / נסיון אבחון / קליניקה שעשויה להתאים לכך..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)