מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המתת חסד - מתי יודעים שזה הזמן?אחת25/11/2011
יש לי כלבה מדהימה בת 11 וחצי.
אהובה שלי מלווה אותי כל כך הרבה שנים. תמיד היתה מאת שמחת חיים, רצה, משתוללת - הכל.
בחצי השנה האחרונה היא התחילה לסבול.
יש לה קרע ברצועה צולבת ברגל האחורית, והיא צולעת על 3 רגליים.
יש ימים טויהם יותר - שהיא עדין רצה למרות הכאבים, ולמרותהצליעה, ויש ימים שהיא לא מסוגלת לעלות על המדרגות הביתה וצריך להרים אותה.
אני לא יודעת מה לעשות. מתי לוותר ולשחרר אותה?
הוטרינרית אומרת שכשהיא לא תקום ותתבוסס בצרכים שלה.
בעיני זה איום ונוא לתת לה להגיע למצב הזה, ואני ממש לא רוצה לחכות עד אז.
הכלב הקודם שלי סבל מסרטן עד שבאמת התבוסס בצרכיו ואז הרדמנו אותו. עם יסוריי מצפון של שנים על זה שזה היה מאוחר מייד, שהשארנו אותו בחיים בשבילנו, כשאפשר היה לגאול אותו מזמן.
בבקשה, עצות!
זה כל כך קשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתת חסד - מתי יודעים שזה הזמן? - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור25/11/2011שלום,
האם מלבד קרע הרצועה והצליעה מדובר בכלבה בריאה?מהו משקל גופה והאם מתאים לגודלה?האם שקלתם לבצע ניתוח? ככלל במקרים של קרע ישן בהם סביבת המפרק עברה שינויים כרונים של הצטלקות, ניתוח לא תמיד יכול לסייע ביציבות המפרק, אולם ניתן לנסות ולטפל קונסרבטיבית- הורדת משקל, מנוחה יחסית, חבישה למתן תמיכה חיצונית, תרופות נוגדות דלקת ומשככות כאבים, פסיותרפיה ותרופות המסייעות בהגנה על הסחוס. טיפול שמרני זה לא ימנע מהדלקת שבמפרק להמשיך ולהתקדם אך יוכל לסייע ו"להרויח זמן" ע"י נסיון לייצור רקמה צלקתית שתעטוף את המפרק. בעיני אם מדובר בבעיה יחידה ולמעט כך מצבה תקין -טיפול כפי שהצעתי בהחלט יכול לעזור. כדאי מאד לפנות לוטרינר המתמחה בפיסיותרפיה (ניתן לחפש באינטרנט) שיוכל ללוותכן!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה...
ליליאן28/11/2011כן, מעבר לכך מדובר בכלבה בריאה, בערך 23 ק"ג.
אין לי יכולת כספית לעמוד בטיפולים יקרים, לצערי - לא עבורי ולא עבורה. מה שאני מניחה מוציא מכלל אפשרות את הפיזיותרפיה, לא?
היא מקבלת אתופן פעמיים בשבוע בערך, כי הבנתי שאי אפשר לתת יתור מזה מחשש לנזקים בכבד.
הוטרינרית אמרה שניתוח יכול להצליח ויכול גם שלא ושהיא לא ממליצה בגילה.
עוד שאלת אגב - פתאום צצו לה גידולים קטינם על העור.
איך יודעים אם הם סרטניים או שפירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)