פציעה בעקבות נביחת כלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעה בעקבות נביחת כלב
    נוי
    03/12/2011

שלום, ערב טוב.

אני עובדת כיום בתל אביב, יש לי חברה לעבודה מתל אביב שמביאה את הכלב שלה לעבודה בכל בוקר - כלב מסוג רועה בלגי, אשר נכשל לפני כ-5 או 6 שנים במבחני אמל"ח במשטרה ונשלח למחסה.
    לפני כשבוע עשיתי טעות קטנה ופרצתי איזשהו גבול איתו, נתתי לו חיבוק והייתי מאד קרובה אליו, בדרך כלל כשאנשים מאד קרובים אליו הוא נבהל וחושף טיפה שיניים, עם הקולות המפחידים והכל. הפעם זה נגמר בנביחה, ובגלל שהייתי מאד קרובה אליו נפצעתי מהשן שלו בשפה וירד לי דם. הוא לא תקף אותי לא אז ולא מעולם, ואני רואה אותו כל בוקר במשך כמעט 5 חודשים.
    אני נורא מפחדת מהסבירות (נמוכה אמנם) לכלבת, בעיקר מהבחינה שזוהי מחלה חשוכת מרפא ברגע שהיא מופיעה, מה גם ששאלתי אותה אם הוא מחוסן. היא אמרה שהוא מחוסן להכל.
    איני מבינה בכל הקשור לעניין החזקת כלב או התנהגות שלו כי מעולם לא הייתי בעלת כלב.
    אשמח לתשובה מקצועית מכם, כי זה מאד חשוב לי לדעת האם אני סתם דואגת שאולי אדבק אם בכלל, או שקיים חשש אמיתי לכלבת. האם לכל כלב שחי כלכך הרבה שנים אצל בעליו יש פיקוח וטרינרי? או פיקוח כלשהו?

הבנתי לפי תגובות של אנשים שנאמר להם כי בתל אביב אין כלבת. האם ניתן להסתמך על דבר כזה?

תודה, ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בעקבות נביחת כלב

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

נוי
    03/12/2011

הכלב ובעליו מבלה אחת לכמה זמן בצפון אצל ההורים שלה, שם המודעות לחיסונים נמוכה בהרבה מאזר במרכז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין... - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    05/12/2011

נוי שלום
    מתאורך עולה כי הסיכוי להדבקה בכלבת הוא אכן אפסי. בכל מקרה, במידה והכלב יחיה 10 ימים מרגע התקרית, אין סיכוי להדבקה בכלבת. במידה וחס חלילה יאבדו עקבותיו/לא יחיה בתאריך הנ"ל צרי קשר עם רופא המשפחה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו