אירוע מוחי בכלבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע מוחי בכלבים
    ענבל
    19/12/2011

שלום, כלבי האהוב בן ה-13 ככל הנראה עבר אירוע מוחי בלילה של יום חמישי האחרון (15.12) הוא קם לפתע באמצע הלילה, יצא לחצר והחל להתהלך כסהרורי, במעגלים ועיניו ריצדו. בבוקר של יום שישי הוא הלך עקום, ללא שיווי משקל, הקיא, יצא לו הרבה רוק ולא אכל. לקחנו אותו לוטרינר שלו, שם נעשתה בדיקת אוזניים (לא נמצאו ממצאים חריגים), בדיקת דם (הכל תקין) וההשערה כי מדובר באירוע מוחי (השערה ולא אבחנה חד משמעית). הוא קיבל כדורים ל-10 ימים הבאים (פראמין, פמוטידין, אנטיביוטיקה וטיפות אוזניים). כיום, שלושה ימים אחרי השיפור היחידי שיש הוא שהוא חזר לאכול (עוף בכמויות קטנות), הוא שותה, אך דומה שבהליכה אין שיפור ואולי מעט החמרה. הוא מקיא פעם ביום (אולי בגלל שלא הנחו אותי שלתת את הפראמין כשעתיים לפני האוכל). מרבית היום הוא שוכב, לא נתן צואה (לא מנסה אפילו) וראשו נוטה ימינה.
    האם אכן נשמע שמדובר באירוע מוחי? מה ניתן לדעת על התופעה? האם אני יכולה לעשות עוד משהו מלבד למה שהונחתי? האם רב הכלבים יוצאים מזה? מתי אני אמורה לראות שיפור? האם יש תקווה? אודה למענה. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי בכלבים

הוספת תגובה

• אירוע מוחי בכלבים - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    23/12/2011

שלום ענבל,
    מה שלום כלבך? האם חל שיפור נוסף? ככלל הסימנים אותם את מתארת עשויים לנבוע ממספר גורמים אפשריים הכוללים : בעיה וסטיבולרית (כלומר של מערכת שיווי משקל) שמוכרת בכלבים מבוגרים (old dog vestibular synd. ), בעיה מוחית (מוח גדול או מוח קטן) שאכן עשויה להיגרם בין השאר גם מארוע של שבץ (אך לא רק) ועוד.. בדיקה נוירולוגית מלאה של הכלב תוכל לכוון למקור הבעיה ולסייע באבחון. ככלל, באם מדובר בסינדרום הוסטיבולרי ישנה הטבה משמעותית תוך מספר ימים בקליניקה. באם אין שיפור נוסף חשוב להתייעץ עם הוטרינר הפרטי באשר לתוצאות וכן לצורך המשך טיפול.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תושבה

ענבל
    25/12/2011

המתוק שלי יוצא מזה :) תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תושבה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    29/12/2011

שמחתי לשמוע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו