מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסונים שאלה לנטע - ליאבי20/12/2011
היי גלית ,
לאחרונה אני קורא ברשת פה ושם על כך שהחיסונים הם דבר לא בריא לכלבים ,וכי הם נעשים לעיתים תכופות מידי .מה דעתך בנושא ?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים שאלה לנטע - לי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור22/12/2011שלום אבי,
כלבים מחוסנים בארצנו כגורים בשלושה חיסוני משושה וחיסון כלבת. בעוד שחובה בארצנו (האנדמית לכלבת) לחזור על החיסון לכלבת אחת לשנה, ההמלצה היא לחזור על משושה אחת לשנה. באשר למשושה: החיסון מכיל 6 אנטיגנים כנגד 6 מחלות (חלקן נפוצות יותר וחלקן פחות אולם כולן קיימות בארצנו), חלק מהחיסון מכיל רכיבים מומתים וחלקו מוחלשים. ממחקרים עולה כי לאחר מתן חיסון מוחלש רמת הנוגדנים גבוהה לפחות ל3 שנים ואילו לאחר מתן חיסון מוחלש רמת הנוגדנים גבוהה לכשנה. לאור עובדה זו, מאחר והכלב אינו מוגן (מחלק מהמחלות) כבר כעבור זמן של שנה ממתן החיסון מומלץ לחזור על כולו(אלא אם בוחרים לפצל את מתן המרכיבים המומתים ולחזור רק עליהם אחת לשנה ועל החיסון המלא לחזור אחת לשנה). נושא החיסונים נחשב לשנוי במחלוקת גם ברפואה ההומנית (בשל תגובות אוטואימוניות אפשריות וכו'), ואולם עדיין ההמלצה הנה לחזור ולחסן!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)