מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיבים בעיניים של חתול+הפרשות מאוזןעודד31/12/2011
שלום רב,
אני כותב לך בנושא החתול הפרסי שלי בן ה-7. אותו אימצתי מהרחוב לפני כשנה וחצי.
החתול טופל אצל מומחה עיניים עקב כיבים חוזרים בעיניים שהלכו והסתבכו. הוא עבר ניתוח קרטקטומי דו"צ, והיה תחת טיפול מקומי וסיסטמי אנטי-הרפטי + משחת טטרציקלין – למשך כ-3 חודשים.
מאז הניתוח החתול אכן פותח את עיניו ולא סובל מכיבים נוספים.
אבל – החתול עדיין עם קולר אליזביטני (כבר 5 חודשים!). כלומר, עברו כחודשיים מאז הניתוח והחתול עדיין עם הקולר, מחוסר ברירה. החתול מטופל יומיומית בליזין כדי לצמצם חזרה של הרפס (המחשבה היתה שאולי הכיבים נובעים מוירוס ההרפס).
מספר פעמים בשבוע החתול עדיין נצפה כשהוא מנסה לשפשף את עיניו, אך כיוון שהוא מוגן על ידי הצווארון הוא לא מצליח להזיק לעצמו, ולמעט מעט מצמוץ שחולף כעבור דקה-שתיים – החתול ממשיך להיות עם עיניים פתוחות לרווחה, ללא סימני כיב חדשים. כאמור, אם אוריד לו את הצווארון אני בטוח שיופיעו כיבים חדשים.
אני פונה אלייך כיוון שאני רוצה להתייעץ איתך לגבי האפשרות שמקור כל הבעיה של החתול לא היתה וירוס הרפס, אלא אולי נובעת מקרדית האוזן.
את החתול אספתי מהרחוב עם הפרשות מרובות באוזניים דו"צ. הוטרינר שלי חשב שמדובר בקרדית האוזן והחלנו בטיפול מקומי. לצערי כעבור מספר ימים החתול פיתח הורנר סינדרום באחד הצדדים. מסתבר שכנראה לחתול יש חור בעור התוף באותה האוזן (לא נצפה עור תוף באוטוסקופ או בצילום רנטגן), והאפקט האוטו-טוקסי של הטיפול נגד הקרדית גרם לסינדרום הורנר. הטיפול הופסק ולאחר כשבועיים המצב חלף לכשהיה – כל הנ"ל התרחש לפני כשנה וחצי.
כיוון שיש לו חור בעור התוף התבקשתי שלא לתת לו טיפול מקומי והחתול מאז מטופל ברוולושיין מדי חודש וחצי.
למרות הטיפול החתול עדיין עם הפרשות שחורות מרובות בשתי האוזניים, בחודש האחרון גם שמתי לב לאלופציה (נשירת שיער) דו"צ בשתי האוזניים.
היום חזרתי משבוע חופשה (אחי השגיח לי על החתול בינתיים) וכשחזרתי החתול היה עם הפרשות שחורות מרובות בשתי האוזניים, סימני עקיצה בשתי האוזניים, אלופציה מתגברת עם נקודות שחורות מרובות באזור האלופציה. אני מניח שזו תוצאה של הזנחה בשבוע האחרון (אני בד"כ מנקה לחתול את האוזניים מדי 2-3 ימים, אחי לא ניקה לו). מנגד, אולי מדובר בתוצאה מכך שהחתול עם צווארון אליזבינטי ולא מסוגל לנקות את עצמו?
אני מצרף לך שתי תמונות של האוזניים של החתול אחרי שניקיתי אותן מהפרשות השחורות.
אשמח אם תחווי את דעתך. האם ייתכן שכל הבעיה בעיניים מקורה באוזניים? האם ייתכן שזו לא קרדית האוזן אלא אולי מעין פטריה עקב נוכחות הצווארון לתקופה כה ממושכת?
אשמח גם לדעת האם לדעתך יש טיפול אחר שאפשרי במקרה של קרדית האוזן, מלבד רבולושיין, במקרה של חור בעור התוף?
תודה
עודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיבים בעיניים של חתול+הפרשות מאוזן - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור04/01/2012שלום עודד,
דלקות אוזניים על גורמיהן השונים מהוות סיבה מצוינת לגירודים ובכך כמובן עשויות לתרום באופן משני לפגיעה מכאניות גם בעין. קשה לשפוט על פי התמונות, אולם כדאי בכל מקרה במקביל לטיפול בעיניים ( שכולל כמובן ליזין וקולר למניעת פגיעה עצמית) לטפל בבעיה באוזניים. ראשית יש לוודא כי החתול מקבל טיפול מונע סדיר כנגד פרעושים ( שמהווים סיבה טובה בפני עצמה לגירודים). כמו כן יש לערוך הסתכלות ישירה באוטוסקופ תוך לקיחת משטחי אוזניים לאבחון סוג הדלקת ולבחינת הימצאותם של טפילים . אקריות אוזניים שכיחות בחתולים ( חיות על פני העור ובתעלת האוזן) כשהסימן הנפוץ הוא הפרשה כהה סמיכה מהאוזן וגרוד משמעותי. במקרים אלו גם מתפתח זיהום משני בקטריאלי. האלופציה ולקויות עור נוספות משניות נוספות באוזניים הנם ממצאים נפוצים כך שבהחלט ייתכן כי מדובר בקליניקה אותה אתה מתאר. טיפול ססטמי נעשה באיברמקטין עם כשלוש חזרות.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)