מקפיצה את השאלות- אשמח לתשובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה את השאלות- אשמח לתשובות
    שיר
    04/01/2012

אני כל כך נרגשת לכתוב את ההודעה הזו ביום שישי אני מקבלת לידיי גור מסוג פאג גזעי שנקנה דרך החוג לכלבים זעירים. פאג הוא תמיד סוג הכלב שהכי אהבתי ובכלל אני מטורפת על חיות וכלבים בפרט. אני גרה בבניין קומות ויש לי מספר שאלות לשאול לפני הגעת הגור ואשמח אם תעזרו לי:
    1. אילו חיסונים עלי לוודא שהגור קיבל ( הוא בן חודשיים וחצי) והאם יש חיסונים שהוא צריך לקבל בנוסף בשנה הראשונה לחיו?
    2. איזה סוג מזון מומלץ לסוג כלב זה? כמה פעמים ביום ומה הכמות המדויקת? ( אני יודעת שמשקלו כרגע 3 קילו ושאלה כלבים עם נטייה להשמנה)
    3. האם מותר להוציא החוצה לטיול כלב בגיל כזה ואם לא אז מתי?
    4. איך אני יכולה עם הזמן לחנך אותו לעשות צרכים בחוץ?
    5. האם נדרשים טיפולים מיוחדים כמו ניקוי עיניים מדי יום? האם אפשר בגיל כזה להשים אמפולות נגד קרציות ואיזה אמפולות מומלץ?
    6. לעיתים אני נדרשת לצאת חצאי ימים לבדיקות רפואיות ( סובלת ממחלה אוטואימונית) האם זה יהיה בסדר להשאיר אותו מספר שעות לבד מדי פעם בגיל כזה? האם זה יגרום לו נזק?
    7. מתי אפשר להשים שבב לכלב?

סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט רוצה להיות מוכנה ולתת לכלב את הטיפול המסור והטוב ביותר. את אהבתי האין סופית כבר יש לו.

תודה רבה על העזרה
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלות- אשמח לתשובות - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    05/01/2012

שלום שיר,
    ראשית מזל טוב על אימוץ הגור החדש!
    אנו מתחילים לחסן כלבים בגיל של 6-8 שבועות, לפיכך כדאי לוודא שלפחות קיבל חיסון משושה ראשון. עליו יהיה להשלים את סדרת חיסוני המשושה (3 במספר במרווח של חודש בין האחד למשנהו)וכן חיסון כלבת לבסוף(עימו גם שמים שבב). אנו חוזרים אחת לשנה על חיסון משושה וכלבת. כמו כן אנו נותנים טיפול מונע כנגד תולעת הפארק (מומלץ כל חודשיים) למשך כל חיי הכלב. קיימים סוגי מזון רבים וטובים בשוק, אני נוטה להמליץ על חברות המזון שמייצרות גם מזון רפואי (כך אני בטוחה שהסטנדרטים מחמירים וראויים). לגבי האכלה: חשוב לבחור במזון לגורים והכמות צריכה להיות בהתאם למשקל (על כל אריזה יש טבלא המפרטת את הכמות המדויקת עבור כל משקל). את הכמות המומלצת כדאי לחלק ל-4 ארוחות ביום בגיל צעיר זה. כל עוד הכלב לא סיים את סדרת חיסוני המשושה הוא איננו מוגן מפני מחלות ולפיכך יש להקפיד כי לא ייפגש עם כלבים לא מחוסנים וכן שלא יבוא במגע עם הפרשות של כלבים אחרים, הורדה לצרכים יכולה אם כן להיעשות בצורה מוגבלת - למדרכה (להקפיד לראות שאין הפרשות באזור). חינוך לצרכים יכול להיעשות במספר דרכים ותוכלי לקרוא על כך באתרים של מומחים להתנהגות.
    חשוב לטפל מניעתית כנגד פרעושים וקרציות אחת לחודש- שוב, ישנן מספר חברות, חשוב גם להקפיד בעת הקנייה על תכשיר המתאים לגורים (וכן להתחשב במשקל הגוף).
    באם את משאירה אותו לבד מומלץ לעשות זאת באזור תחום נטול סיכונים (צעצועים אותם יכול לבלוע, תכשירים וכו')
    ככלל, חשוב לקחתו לבדיקת וטרינר ולהמשיך את סדרת החיסונים במהרה.
    המון בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

שיר
    05/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו