זוג ארנבונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוג ארנבונים
    הדר
    22/01/2012

שלום,
    קיבלתי לפני מס' ימים זוג ארנבונים ורציתי לשאול:
    1. האם מותר להאכיל אותם בירקות כמו גזר חסה וכד'? הם בני חודשיים בערך.
    2. האם חציר הוא מזון מספיק עבורם או שהם צריכים לאכול גם "כופתיות למכרסמים"?
    3. האם אני צריך לגזור להם ציפורניים או שרק וטרינר עושה זאת?
    4. האם יש צורך לחסן אותם מפני מחלות שונות?
    5. אני מעוניין לדעת כל מה שאפשר על ארנבים כדי שאוכל לטפל בהם הכי טוב שאפשר. איפה ניתן למצוא חומר מפורט על הטיפול בהם?
    תודה רבה,
    הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוג ארנבונים

הוספת תגובה

• זוג ארנבונים - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    24/01/2012

שלום הדר,
    הארנבונים הנם בע"ח צמחונים ועל תזונתם לכלול סיבים תזונתיים (חציר/קש) באופן חופשי לאורך כל היום, כופתיות בהתאם למשקל הגוף של הארנבון (ראה על גבי האריזה), וכן בהחלט מומלץ להוסיף ירקות. הוספת הירקות צריכה להיות באופן הדרגתי,כדאי "להכיר" להם בכל פעם ירק אחר, להתחיל במינון נמוך ואז להמשיך (במידה והצואה תקינה).
    ירקות יכולים לכלול: גזר, כרוב, חסה, פטרוזיליה, כוסברה ועוד..(ככוס ירקות ליום לכ2-3 ק"ג).ככלל, הואיל ואין בארץ חיסונים התוויה לחיסוני ארנבונים כדאי לגשת לוטרינר לבדיקה ראשונית ובהמשך (במידה והכל תקין) לחזור על בדיקה זו אחת לשנה. הוטרינר יוכל לערוך בדיקה כללית הכוללת הערכת מצב גוף (שקילה חשובה מאד!), בדיקת חלל הפה (ישנן לעיתים בעיות בגדילת שינים), הערכת השלד ועוד. לא ציינת באיזה זוויג מדובר, ולכן חשוב לי לציין כי זכרים בוגרים לא ניתן להחזיק בכלוב יחיד, אלא אם הנם מסורסים, וזאת בשל נטייה לאגרסיביות רבה!
    באשר לוטרינירים ומידע נוסף על גידול ארנבונים, תוכל לערוך חיפוש ברשת תחת ערך "רופאים מומחים לחיות אקזוטיות".
    בהצלחה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו