מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי כלב מפסיק להיות גור מבחינת גילדרדר23/01/2012
שלום רב,
יש לי גור רועה גרמני גדול (27 ק"ג) בגיל מוערך של 10 חודשים
בשלב זה אני מאכיל אותו במזון יבש מתוצרת פרו פלאן L לגורים מגזע גדול
עד איזה גיל יש להאכיל את הגור במזון שנחשב עבור גורים ומעבר למזון לכלב בוגר מגזע גדול.
בטבלה המופיעה על אריזת המזון מופיע כ-470 גרם ליום ואני מאכיל את הכלב פעמיים ביום(בוקר-ערב מאוחר) והוא תמיד "טורף את המנה ולא משאיר אפילו גרגר. האם יש מצב שהכמות איננה מספקת לגודלו(ראו המשקל למעלה)?
אני חושש לגרום לכלב להשמנת יתר ובמיוחד לגזע של רועה גרמני שעתיד לחוות בעיות אגן קשות בבגרותו.
אשמח לשמוע מניסיון של אחרים ולא רק תיאורטית כמופיעה על אריזות המזון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי כלב מפסיק להיות גור מבחינת גיל - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/01/2012שלום,
עקומת הגדילה של גורי כלבים משתנה בהתאם לגזע. גורי כלבים מגזעים גדולים יכפילו את גודלם מגיל 5 חודשים ועד סיום הגדילה. בהתאם לכך בתקופה זו אכן חשוב לספק להם מזון יבש בעל רמות מתאימות של קלוריות, חלבון ויטמינים, חומצות שומן ומינרלים שיוכלו לתמוך בגדילה המשמעותית של הרקמות הרכות והשלד.
גזעים גדולים כמו כלבך עתידים להמשיך את גדילתם בממוצע עד לגיל של 18 חודשים ועל כן יש להמשיך ולספק להם מזון לגורים בהתאם. הזנת יתר שכיחה יחסית בקרב כלבים רבים ויכולה להביא לנזקים רבים בינם נזק מפרקי ולכן חשוב להקפיד על הזנה בהתאם למשקל ( בתנאי שהמזון הנו איכותי ובעל רמת נעכלות גבוהה) וזאת על פי הטבלאות שעל אריזת המזון. במזון לגורים ערך הקלוריות לקג הוא 4000 קילו קלוריות ( לפחות) וחשוב לוודא שאכן כך גם במזון כלבך. באם נראה שכמות המזון שהנך מספק, המתאימה למשקל המעודכן של כלבך אינה עונה על צרכיו: קרי הכלב נראה רעב, הערכת מצבו הגופני אינה מספקת, הצואה רכה או שישנם שלשולים, מומלץ להתייעץ עם הוטרינר הפרטי, לבדוקו ואם הכל כשורה להחליף מזון.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי כלב מפסיק להיות גור
דרדר24/01/2012בוקר טוב,
תודה רבה על האינפורמציה החשובה
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)