כלבה ששברה את האגן לענות בדחיפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבה ששברה את האגן לענות בדחיפות
    אורי
    10/02/2012

[פודל טוי שחורה בת שנה וחצי]
    הכלבה שלי נדרסה שלשום ושברה את האגן שלה ל3 חלקים היא צריכה להיות בכלוב ולהתאושש 6 שבועות היא לוקחת כדורים נגד כאבים והכל,היא הייתה מאושפזת יומיים אצל הווטרינר.
    הבעיה: הכלבה לא מצליחה לחרבן היא חרבנה אצל הווטרינר שהגיע לשם (לפני שהיא נדרסה בדיוק הוצאנו אותה לטיול) וחרבנה אתמול בקושי.. והיום שלשלה עם היא לא תחרבן היא תצטרך ניתוח מאוד מסובך! קיבלנו שמן פרפין להקל עליה.. אנחנו בנתיים מאכלים אותה עם מזרק (מרקים,טיפה חמאה,"אוכל רך") היא לא רוצה לאכול והיא אוהבת מאוד לאכול.
    לסיכום: אני צריך משהו שיגרה לה את פי הטבעת שיקל עליה לחרבן.

תודה רבה לעוזרים חשוב שזה היה עוד היום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כלבה ששברה את האגן לענות בדחיפות - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    13/02/2012

שלום אורי,
    צר לי לשמוע על כלבתך. ככלל, אחד הסיבוכים של שברי אגן המצריכים התערבות כירורגית הנו הלכדות של עצבים חיוניים, וכתוצאה חסרים נוירולוגים המתבטאים בצורות שונות, בין השאר בקושי במתן צרכים. לעיתים הדבר הנו תוצאה של היצרות משמעותית של תעלת האגן ופעמים אחרות כתוצאה מבצקת או שטף דם מקומי. בכל מקרה חשוב לדעת: באילו מקומות מצויים השברים, אילו חסרים נוירולוגים נמצאו, האם קיים רפלקס אנאלי לפחות בחלקו?
    באם ישנה פגיעה עצבית הדרך לסייע בהעברת צואה טמונה בניתוח וכן במרככי צואה(לקוטולוז למשל )בנוסף למזון רך ושתייה מרובה כמובן. לעיתים הקושי בהעברת המזון(באם אין חסרים עצביים) נובע גם מכאב.
    אשמח לסייע באם ישנן שאלות נוספות,
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו