חתולה עושה פיפי בבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולה עושה פיפי בבית
    haway
    04/03/2012

יש לי חתולה כבת 11 שנים. החתולה מאז ומתמיד עושה את צרכיה מחוץ לבית בשטח חולי, ולאחרונה החלה מדי פעם להשתין בתוך הבית על המיטות או היכן שמזדמן. התופעה לא קורית כל יום. תחילה חשבתי שמדובר בבריחת שתן, אבל השתן לא בורח לה תוך כדי הליכה, היא ממש יושבת בכוונה להשתין באותו המקום. האם הדבר קשור לבעייה התנהגותית או בריאותית, או שמא זה בגלל גילה?
    יש לציין שהניסיון בעבר להשתמש בארגז חול כשל, משום שהיא רגילה לעשות את צרכיה בחוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולה עושה פיפי בבית

הוספת תגובה

• חתולה עושה פיפי בבית - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    04/03/2012

שלום,
    שינויים בהרגלי מתן השתן עשויים להיות על רקע בריאותי (שתייה והשתנה מרובה למשל הנה תופעה המלווה מספר מחלות כשהנפוצות בהם בחתולים בארצנו הנן מחלות כליה וסכרת) או על רקע התנהגותי. האם הבחנת בשינוי במשקלה?בתיאבון?בהתנהגות?האם נעשה שינוי כלשהו בתנאי המחייה בבית? האם שותה יותר מהרגיל? כמובן שעל מנת לענות על שאלתי האחרונה כדאי למדוד כמות שתייה (בהנחה שאיננה שותה בחוץ) ב-24 שעות. ניתן לעשות זאת על ידי מילוי כלי קיבול שנפחו ידוע ולאחר מכן מדידת הנפח שנותר בו. בשל גילה הייתי פונה בשלב זה לבדיקה אצל הוטרינר הפרטי (בדיקה פיסיקלית ובדיקת שתן בשלב ראשון ) יחד עם המידע אותו ביקשתי אודות הרגלי השתייה שלה.
    אשמח לעדכון,
    כל טוב ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו