החלפת מזון לכלב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת מזון לכלב?
    שיר
    06/03/2012

שלום

אני נותת לכלב שלי ( גור פאג גזעי) רויאל קנין 3 פעמים ביום לפי הכמות המומלצת ( האמת שלרוב קצת מעבר לכמות). בהתחלה הצואה הייתה מוצקה ויפה ( אם אפשר להגיד על צואה יפה) אך שמתי לב שבימים האחרונים הצואה רכה יחסית ולעיתים לא נראת טוב ( על גבול השילשולית) כמו כן כמות הצואה בכל פעם גדלה משמעותית ( הוא גור בן 3 חודשים אך הקקי שלו ממש גדול סליחה על התיאור). הכלב נותן צואה בערך 4 פעמים ביום בממוצע.
    האם אני צריכה להחליף את המזון שלו? יכול להיות שהוא אלרגי לאיזה מרכיב ברויאל קנין? איך אפשר לבדוק זאת? לא איכפת לי להשקיע במזון איכותי יותר אולי ספור פרימיום? מה המזון הכי טוב שמומלץ עבור הפשוש שלי? ( לא משנה המחיר)
    יכול להיות שחטיפי כלבים (איכותיים) שהוא מקבל כל יום כחלק מצ'ופר לחינוך צרכים בחוץ או גמבה שאני נותת לו אחת לכמה ימים שינה את הצואה?

סליחה על ריבוי השאלות אני מודאגת ומקווה שלא מדובר בבעייה בריאותית
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מזון לכלב?

הוספת תגובה

• החלפת מזון לכלב? - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    10/03/2012

שלום שיר,
    צואה רכה עד לכדי שלשול עשויה להעיד על בעיה בספיגה של המזון, בתנועתיות מערכת העיכול, או שינויים אחרים שעשויים לנבוע מעקה, פרזיטים(האם מתולע? כדאי לערוך בדיקת הצפת צואה על מנת לוודא כי אינו נגוע בתולעים), תנאי החזקת המזון (לעיתים סוף חבילת המזון גם היא עשויה לתרום למצב) ועוד. ככלל, באם נפסלות סיבות אלו, הרי שישנם מזונות מסוימים (גם אם נחשבים ל"סופר פרימיום") שנעכלים בצורה פחות טובה ע"י פרטים אינדיבידואלים ובמקרה זה כדאי יהיה לנסות ולהחליף למזון אחר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו