פודל עיוור, בן 16 עם פריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פודל עיוור, בן 16 עם פריצת דיסק
    אדוה
    09/03/2012

שלום רב,
    שמי אדוה ויש לי פודל, בונבון, בן 16 שהתעוור לפני כ-3 וחצי שנים וסובל מפריצת דיסק כבר המון שנים.
    בשנתיים האחרונות, מצב גבו החמיר, אינו שולט בצרכיו, וכעת רגליו האחוריות חלשות מאוד עד כדי כך, שכשהוא רוכן קדימה בכדי לאכול או לשתות, הוא מתרסק.
    בונבון כלב מקסים, איתי כבר כמעט 16 שנים והמצב מאוד קשה עבורי.
    אני לא יודעת עד כמה הוא סובל והאם אני אנוכית בכך שאני מחזיקה אותו בחיים. הטיפול מאוד מעייף ומתיש הואיל והוא נתקע המון פעמים במצבים שמהם אינו מסוגל לצאת בכוחות עצמו ואז הוא מיילל ואני או בעלי מזנקים כדי לעזור לו. לדוגמא, בלילה לפחות 3 פעמים הוא רוצה לקום ממיטתו אך אינו מצליח וייללותיו מקפיצות אותנו בבהלה. אנו עוזרים לו לקום והוא ממשיך בדרכו.
    בונבון אוכל ושותה כרגיל, מה שלפי מיטב ידיעתי מראה כי מצב רוחו טוב, אינו שרוי בדיכאון, הוא מרבה להסתובב בבית ולא נח (מה שמטריד אותי וגורם לי לחשוב שהוא חסר מנוחה כי הוא סובל מכאבים).
    לפני מספר חודשים היינו אצל הוטרינר והוא נתן לו סטרואידים (כל כמה זמן הוא מקבל סטרואידים להקלה בכאבים), ומאז אין שינוי במצבו או שיש החמרה קלה.

מה עושים??? האם ממשיכים כך עד שיאבד לגמרי את התחושה ברגליו (מה שלא יותיר ברירה אלא להרדימו), או שאני גורמת לו לסבל?

אשמח לייעוץ בנושא,
    תודה אדוה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פודל עיוור, בן 16 עם פריצת דיסק - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    10/03/2012

שלום אדוה,
    ראשית תודה על הכנות והשיתוף שבדברייך. כלבתי הפינצ'רית האהובה היתה בת 16 כשהמתנו אותה, לאחר התלבטויות קשות שארכו כחצי שנה ועד היום אני נזכרת בכך בעצב רב. אנו מתמודדים פעמים רבות- הן כבעלי כלבים וחתולים והן כרופאיהם בשאלות האתיות הנוגעות להמתת החסד, ואכן נכתבו על כך ספרים שלמים- ומכאן ניתן ללמוד גם שאין תשובה אחת נכונה, בטח שלא קלה.
    השאלה החשובה ביותר לטעמי היא האם לבעל החיים שלנו יש עדיין איכות חיים. כמובן שגם שאלה זו הנה מורכבת בפני עצמה ואינה תמיד אובייקטיבית. בעיני, על כל פנים, איכות חיים הנם חיים ללא סבל(כאבים), יכולת "להנות" שעשויה להיות מורכבת מאכילה, סיפוק מקרבה לבני הבית או בעלי חיים נוספים, יכולת להיות "עצמאי יחסית" בהוויה או בפעולות כגון צרכים וכו'. ההחלטה היא לא פשוטה, אבל כדאי לזכור כי לבעלי החיים שלנו היתרון (שלנו אין כבני אדם) לסיים את חייהם בנחת וללא סבל מיותר בעזרת המתת חסד, כל זאת כמובן בתזמון וברגע הנכון. אני ממליצה להתייעץ עם הוטרינר הפרטי ועם בני הבית כולם באשר להחלטה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו