התייעצות לגבי כלב בן 11 -לא גזעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי כלב בן 11 -לא גזעי
    לולה
    16/03/2012

שלום ,

הכלב שלי בן 11 , לא גזעי משקל כ 12 ק"ג .
    הייה בריא בד"כ , חוץ מפעם אחת כשננשך בצעירותו (גיל 3-4 ) בכל גופו על ידי כלב אחר , אז החלים מאוד מהר למרות שהפצעים היו עמוקים (נשיכות עד הבשר).
    השנה באוגוסט הוא השתעל מסיבה לא ברורה , הווטרינר שלקחנו אותו אליו, אמר שאין מה לדאוג כי לא היו סימני מחלה כלשהי וככל הנראה נפצע בגרון , הבאנו לכלב אנטיביוטיקה והשיעול נעלם.
    לפני כחודש אפילו פחות , שמנו לב שנפוחות אצלו הלימפות בצוואר , והוא התחיל להתנשם קלות , הבאנו אנטיביוטיקה לפי מה שהבנתי חזקה , במשך שבוע . הכלב נהייה שמח יותר , פעיל יותר אך ההתנפחות לא נעלמה , לאחר כמה ימים הכלב שוב נהייה פחות אקטיבי ,יצא לטייל בלי חשק והיו לו קשיי נשימה (התנשף) , שוב הבאנו אנטיביוטיקה, והכלב התחיל להרזות , אחרי עוד 5 ימים של אנטיביוטיקה שלא הועילה לקחנו אותו לרופא שאמר שמצבו לא טוב , עשה לו 2 זריקות לפי הסבר שלו , אחת עם ויטמינם והשנייה עם אנטיביוטיקה . ונתן עוד פעם אנטיביוטיקה , פרוביוטיקה ,וויטמינים. העניין הוא שיומיים לאחר מכן מצבו של הכלב מאוד התדרדר , בקושי הולך חזרה מטיול לוקחים אותו כל הידיים, אוכל מעט מאוד ונראה מאוד רזה ,והלימפות נפוחות בכל גופו וקשה לו לנשום . ברור לי שזה צרוף מקרים למרות שלפני הביקור אצל הרופא הכלב אף פעם לא סירב לאכול ,והייה יותר אקטיבי, כשהתקשרתי לאותו הרופא ,הוא המליץ לי להרדים את הכלב.
    האם יכול להיות שהזריקות האלה הם אלה שגרמו להידרדרות דרסטית? כי אחרי הטיפול האנטיביוטי הראשון הרי מצבו כן השתפר.
    עכשיו כשחשבנו מה יכול להיות לכלב שלי , נזכרנו שלפני כחודשיים בטיול נגס לו באוזן כלב אחר , לאחר מכן הופיע באוזן מן כרית עם נוזלים שנעלמה לאחר כמה ימים , יכול להיות שזה הייה זיהום שהחמיר?
    בנוסף לפני כחודש וחצי הייה לו שלשול יומיים שלוש שגם עבר .
    אז השאלה שלי , מה זה יכול להיות זיהום שלא טופל בזמן או שרוב הסיכויים שזה סרטן כי הכלב התחיל להרזות במהירות?
    והאם הרדמה כואבת? מה הכלב מרגיש? והאם יש עוד סיכוי להציל אותו? חושב לי לציין שהכלב אף פעם לא נראה זקן ותמיד הייה מאוד אקטיבי , הרי 11 שנה בשביל כלב לא גזעי בגודל בינוני זה לא הרבה .
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי כלב בן 11 -לא גזעי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/03/2012

לולה שלום
    צר לי לשמוע על ההדרדרות במצבו של כלבך.
    בכדי לדעת האם ניתן לטפל יש צורך באבחון נוסף ובירור ממה סובל כלבך.
    הגדלה של קשרי הלימפה, במיוחד כשמדובר במופע שמערב מספר רב של בלוטות יכולה להצביע על זיהום (לרוב כרוני כגון: ארליכילה דמודיקוזיס ועוד') או על תהליך נאופלסטי כגון לימפוסרקומה. בכדי להבדיל בין הנ"ל יש צורך באספירציה/דיגום מקשרי הלימפה שהינה תהליך יחסית פשוט המובצע ע"י וטרינר ולרוב מאפשר הבחנה בין דלקת לסרטן. במקביל מומלץ לבצע בדיקת דם כללית מלאה ובמידת הצורך גם צילומי בית חזה ואולטראסאונד בטן.
    חשוב לציין שלחלק המהמחלות שציינתי לעיל יש טיפול שעשוי לשפר את מצבו של כלבך ומכאן אני ממליצה בחום לבצע אבחון נוסף. ( גם במקרה של סרטן לימפוסרקומה, יש טיפול יעיל)
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התגובה המהירה,ושאלה קט

לולה
    16/03/2012

עכשיו שמתי לב לכך שהאשכים שלו נפוחים בצבע שחור סגלגל , זה מצביע על משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם באזור הבטן יש מן נפיחות , זה מצ

לולה
    17/03/2012

זה מצביע על הרס איברים פנימיים?=(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו