צריך עזרה בקשר לכלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה בקשר לכלבת
    עמית
    06/05/2012

שלום לכולם, אני חייל במהלך השבת אחרונה הייתי בבסיס והגיע אלינו כלב מהיישוב הסמוך,הכלב נראה מוזנח אך לא חולה, למרות זאת השאלה שלי כזאתהכלב הזה שהה בחדר שלנו בבסיס כמה שעות, ותוך כדי ליקק את הרצפה כמה פעמיםהשרוכים שלי בנעל היו פתוחים וכנראה נגעו ברוק...לאחר שעה בערך שרכתי את השרוכים ושכחתי לשטוף ידייםואכלתי ועשיתי עוד כל מיני דברים בקיצור האם יש סיכוי שהרוק שנגע בשרוכים יכול לגרום להדבקה בכלבת?חוסנתי לפני שנה בעקבות שריטה של חתול קיבלתי ארבע זריקות של חיסון פעיל, ולא היה צורך לתת לי חיסון סביל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה בקשר לכלבת

הוספת תגובה

• צריך עזרה בקשר לכלבת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    07/05/2012

עמית שלום,
    המעבר של נגיף הכלבת דורש נשיכה או מגע של רוק נגוע באזור בו העור אינו שלם ולכן לא סביר שנדבקת במחלה בדרך שאתה תיארת. אך יש להתייעץ עם רופא מטפל לגבי מתן חיסון. על מנת להעריך אם הכלב יכול היה להוות מקור מדבק יש לעקוב אחריו בזמן הקרוב (כשבועיים) להתפתחות סימנים של שינויי התנהגות, לכיוון אגרסיביות או דיכאון, שיתוק וריור.
    בנסוף במידה והכלב שוכן קבע אצלכם בבסיס אני ממליצה לחסנו לכלבת וכך להימנע ממצבים אלו בהמשך.
    רק בריאות
    דר' סמדר טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו