מתוסכלת מהשחטת הבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוסכלת מהשחטת הבית
    אדוה
    15/05/2012

שלום,
    הכלב שלנו בן כשנה וקצת.
    כל יום כשאנו חוזרים מהעבודה אנו מוצאים את הבית בבלגאן מטורף. הכלב אוכל את החפצים שלנו, בין היתר גם דברים יקרים. אני מבינה שמדובר בבעייה התנהגותית והתייעצתי עם מספר מאלפים אך הטיפול יקר בטירוף. בעלי ואני סטודנטים, לא מצליחים לגמור את החודש אז בטח אין לי כמה אלפים מיותרים להוציא לצורך כך וגם אין לי כסף לקנות כל פעם מחדש את הדברים שהכל הורס.
    אנא, האם יש טיפים בשבילנו לעבודה איתו בבית??
    יודגש כי נראה שהכלב מאוד קשור אלינו (לא זז מאיתנו כשאנחנו בבית) וההרס נובע, לעניות דעתי, מכעס ולא מחרדה. הכלב נמצא לבד הכי הרבה 8 שעות, אך כמעט כל יום הוא לבד בסביבות ה-5-6 שעות. כשאנו באים הביתה אנחנו מרבים לשחק עימו ולהוציאו לטיולים ארוכים.
    אנא עזרה דחופה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת מהשחטת הבית

הוספת תגובה

• מתוסכלת מהשחטת הבית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/05/2012

אדווה שלום,
    מאוד קשה להתאים תכנית עבודה ללא פגישה עם הכלב (כלב מגזע בוקסר מאוד שונה ברמת האנרגיה מכלב פינצ'ר) ועם הבעלים ולכן אכן מומלץ לעבוד עם מאלף אישי. אני מבינה שזה כרוך בעלויות אך לעיתים מספר שיעורים מצומצם (אשר מחירו לא יגיע לאלפי שקלים) יכול להקנות כלים בסיסיים להתמודדות עם בעיות התנהגות ולשנות הרגלי התנהגות של הכלב ושלנו (כפי שאני עשיתי עם כלבתי).
    עם זאת ישנם מצבים מורכבים יותר כמו במצבים בהם הכלב חרדתי או תוקפני מאוד ובמצבים אלו לעיתים אף מומלץ לערב וטרינר מומחה להתנהגות.
    האם יש לכלב עוד בעיות התנהגותיות? מה הלו"ז היומי שלו?
    ישנם מספר פעולות בסיסיות שמומלץ לעשות על מנת להפחית התנהגות הרסנית אך חשוב להבין שלא תמיד די בהן בכדי לפתור את הבעיה:
    1. טיולים/ הוצאת אנרגיה ראויה- פעולה זו חשובה במיוחד לפני העבודה עם הכלב כיוון שהוא יהיה יותר קשוב וקואופרטיבי לאחר שהוציא מרץ.
    2. תגמול חיובי- מאוד חשוב להבין שיש לחזק התנהגות רצויה במקום לגנות התנהגות בלתי רצויה. צ'ופרים מיועדים לכלבים הינם הדרך הכי פשוטה לתגמל את הכלב אך חשוב לשלב אותם עם חיזוק מילולי והתנהגותי (ליטוף, "כלב טוב" , משחק וכו'). חשוב לדעת שכלב יקשר את התמול למעשה רק אם התגמול יינתן בצמוד (פחות מדקה) לביצוע המעשה ולכן אין טעם להעניש את הכלב על הרס שנעשה כשלא הייתם בבית.
    בנוסף אין לתגמל התנהגות בלתי רצויה כגון תלותיות של הכלב בכם ורצוי לעודד עצמאות. תחילה התגמול החיובי צריך להיות משמעותי ועם הזמן ניתן להתמתן.
    3. צעצועים- יש להגדיר מהו צעצוע ולשחק עם הכלב רק איתו (ולא עם ידיים/ חפצים בבית וכו') . בנוסף יש להציע שני צעצועים בלבד ולאחר תום המשחק או בחזרתכם הביתה לקחת את הצעצועים. כדאי שיהיה מלאי של לפחות 4 סוגי צעצוע שכל פעם מוחלפים. הסיבה לכך היא פשוטה, כלב שכל הצעצועים שלו פרוסים לפניו וזמינים לו כל הזמן יפסיק להתעניין בהם ויעבור לחיפוש צעצועים חדשים (כמו ריהוט).
    4. הדרגתיות- זהו תהליך של למידה ולכן במידה והכלב הורס חפצים כשהוא לבד כדאי להשאירו לבד תחילה לשעה(ניתן לתרגל בסופ"ש) ולאט לאט להתקדם לקראת 6-8 שעות שציינתם.
    5. סידור ההיררכיה בבית- חשוב שהכלב ירגיש שאתם הבעלים שלו ושהוא בטוח בקרבתכם ולכן עבודה עם מספר פקודות כ"שב", הגשת האוכל לזמן מוקצב וכו' יכולים לעזור בחיזוק מעמדכם.
    המשך בתגובה הבאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת מהשחטת הבית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/05/2012

לסיכום, כיוון שאתם מתארים קושי בעיקר כשאינכם בבית אני ממליצה לפני העמדת הכלב למבחן ה"לבד" תרגילו אותו לפעולות שמקדימות יציאה (כרשרוש מפתחות, פתיחה וסגירת הדלת וכו') וצ'פרו אותו על התנהגות רגועה. בשלב הבא בעת יציאה מן הבית (תחילה עדיף לשעה) תגישו לכלב משחק "שווה" שיעסיק אותו (כקונג, עצם לעיסה לכלבים ואף החביאו צעצוע שני) ובעת חזרה מהבית במידה ולא נעשה נזק לחזק את התנהגותו הטובה. לפעמים השארת רדיו בבית או סגירת הכלב בשלבים הראשונים בחלל מוגדר כחדר או מרפסת (כמובן עם מים ואוכל והצעצועים שהוזכרו קודם לכן) יכולים לעזור. בבית עבדו על מספר מצומצם של פקודות ותעודדו משחק לבד רחוק מכם (כגון עצם לעיסה בחדר אחר). לסיום בשלב הראשוני יש להרחיק חפצים פוטנציאלים להשמדה הן לטובתכם והן לטובת הכלב, שכן אכילת חפצים עלולה להביא לבעיות רפואיות (כגון שלשולים והקאות ועד לחסימות במערכת עיכול).
    חשוב לציין שבכדי להגיע לתוצאות הרצויות עקביות וסבלנות הינם המרכיבים החשובים ביותר בלעדיהם קשה מאוד להתקדם בכיוון הרצוי.
    בהצלחה
    רק בריאות
    דר' סמדר טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עניתי לה בפורום אחר אבל

קרן
    18/05/2012

היא לא הגיבה..אני לא וטרינרית אבל מהניסיון שלי אולי כמה דברים יוכלו לעזור..

הכלב שלכם לא כועס,הוא פשוט משועמם וכשאתם לא בבית הוא מנסה להפיג את השיעמום שלו.הוא לא באמת יודע שמה שהוא עושה זה לא בסדר. גם אל תשכחו שגיל שנה זה עדיין מאוד צעיר וההתנהגות הזאת תפתח ותיעלם לגמרי ככל שהזמן יעבור. כמובן שצריך לעבוד איתו על זה. טיפ טוב שאני יכולה לתת לכם זה קודם כל להשאיר לו משחקים כמו עצמות, חבלים,כדורים. דבר שני, תדאגו שלא תהיה לו גישה ישירה לחפצים יקרי ערך. מה שטוב בכלב שלא כמו חתול, זה שכלב לא יכול להגיע למקומות גבוהים ולכן יותר קל להרחיק דברים שלא רוצים שיגיע אליהם. עוד דבר שאתם צריכים לזכור זה שכנראה עדיין מציקות לו השיניים,הוא בכל זאת בן שנה וידוע ששיניים מתחלפות עד גיל שנה פלוס מינוס ככה שזה עוד דבר שמגביר את יצר ההרס. דבר נוסף ומאוד אפקטיבי זה חומר שמרססים (ידידותי לסביבה ונטול ריח) על הרהיטים ועל כל מיני חפצים שלא רוצים שהכלב יגיע אליהם. זה מרחיק אותם בתקופה שהם רוצים ללעוס כל דבר בערך. בקיצור, שורה תחתונה שם המשחק זה סבלנות ואורך רוח. כשתעברו את החלק הזה החיים עם הכלב יהיו מושלמים וכמעט כולם עוברים את זה. בהצלחה!! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו