מס' שאלות לד"ר סמדר טל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות לד"ר סמדר טל
    ש
    25/05/2012

שלום וברכה ד"ר סמדר טל
    רציתי לשאול אותך על נושא שהבנתי כי את מומחית בו והוא בתחום הרבייה
    יש לי כלבה חדשה (פקינז גזעית עם תעודה של הי"ל) בת כשלוש-ארבע ומהבעלים הקודמים שלה הבנתי שהיא התייחמה בהפרשים ארוכים ..יותר משנה והיא גם הורבעה ברצף פעמיים עד הייחום האחרון שהיה לפני כ8 חודשים.
    קודם כל אני בטוח שהיא צריכה מנוחה אבל מעניין אותי לדעת למה היא מתייחמת בהפרשים גדולים לעומת הנורמה?
    האם אפשר להתערב בנושא הזה מבלי לגרום לסיכונים?
    יש לציין שהיא הגיעה אלי די חלשה ולא מטופלת כראוי
    והיום אחרי שהיא כחודשיים אצלי ניכר שינוי לאחר מתן ויטמינים, מזון וכמובן חיסונים ותילועים.

הנושא השני הוא נוגע לכך שלפעמים היא מדאיגה אותי כשאני מוצא אותה אוכלת כל מיני דברים. למשל היום ראיתי אותה ושמעתי אותה מפצחת משהו, זה נשמע כמו עצם אבל זו לא עצם בוודאות, במקום מצאתי גלעין של תמר כך שיכול להיות שהיא בלעה גלעין של תמר. כנראה שהיא לעתים קרובות הייתה בולעת דברים כי לפעמים היו לה בחילות והקאות ואפילו ריור.
    שמעתי פעם שיש כדורים להמסת גופים זרים בבטן של הכלב.
    האם יש דבר כזה? אם לא מה ניתן לעשות ע"מ לבדוק זאת..
    היו פעמים שהיו לה גזים וניסיונות הקאה .. אבל תמיד הצואה שלה יוצאית רגילה ו"טובה" קלינית.
    מאוד אשמח לקבלת תשובותייך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות לד"ר סמדר טל

הוספת תגובה

• מס' שאלות לד"ר סמדר טל - תגובה

ד''ר סמדר טל
    27/05/2012

ש שלום
    העובדה כי כלבה מתייחמת בהפרשים גדולים אינה בהכרח מעידה על בעיה - זה יכול להיות פשוט המחזור הטבעי אצלה, כמובן שאם יש גם המלטות אחרי הייחומים הללו אזי אין סיבה בדרך כלל לדאגה.
    יחד עם זאת אם ייחומיה אינם סדירים ולא היתה בהריון ייתכן שקיימת בעיה ולאור הסיפור ייתכן שהיא פשוט צריכה להחלים ולתת לגוף להחליט האם הוא כשיר להריון.
    ניתן לשנות זמני ייחום כאשר קיימות בעיות תזמון או בריאות אך ראשת יש לבדוק אם קיימת בכלל בעיה כזו.
    לגבי גופים זרים - יש להזהר זהירות משנה משם שראשת לא ברור אם אן כאלה כבר בקיבה - שאינם כרגע גורמים לסימנים קליניים-ושנית אם אין- והיא נוהגת כך- סביר להניח שיהיו. אנא קח את כלבתך לאילוף ולתיקון של הבעיה בטרם תסתבך עם גופים זרים במעי - המהווים ללא ספק סכנת חיים

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו