זבובים מטרידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זבובים מטרידים
    ליאת
    02/06/2012

שלום.
    מבקשת את עזרתכם מכיוון שאני אובדת עצות ולכל מקום שפניתי /התייעצתי לא קיבלתי מענה.

יש לי כלב (שמו טוי: לברדור מעורב עם ריצ'בק) בן 7.
    בריא לחלוטין. לא מסורס. מחוסן באופן שוטף אצל וטרינר בכל החיסונים.
    האוכל של טוי הוא יוקנובה לכלבים בוגרים. מקבל פעמיים ביום. האוכל והמים נמצאים במקום מרוחק ממקום המרבץ שלו(בסמוך לדלת הכניסה).
    מקבל אדוונטיקס על בסיס קבוע.

לאורך כל 7 השנים טוי חי מחוץ לבית. בחצר גדולה(כדונם).
    בשנתיים האחרונות חיה איתו בחצר חתולה מעורבת פרסית , בת שנתיים.

עד כאן הפרטים הכלליים.

מה הבעייה:

החל מהקיץ האחרון וגם עכשיו מגיעים המון זבובים לטוי ופשוט עוקצים אותו . בעיקר בכפות הרגליים וגם על האוזניים. יש לו ממש פצעי דם על האוזניים.
    הם לא עוזבים אותו. לכל מקום שהוא הולך הם הולכים אחריו.
    כשהוא לא נמצא בחצר (בזמן טיול בחוץ) החצר נקייה מזבובים.
    ברגע שהוא חוזר לחצר- חוזרים הזבובים.

מה ניסינו?
    מלכודות זבובים
    מרחנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זבובים מטרידים

הוספת תגובה

• זבובים מטרידים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    05/06/2012

ליאת שלום,
    היכן אתם גרים? האם הודעת לעירייה על הנגיעות הרבה בזבובים? לעיתים הם נענים לבקשה ומרססים את הסביבה. האם אלו זבובים רגילים או זבובי חול? האם ניסית לרחוץ את כלבך?
    במידה ואלו זבובי חול, שאכן עוקצים, חשוב לדעת שהם מעבירים טפיל דם בשם לישמניה ולכך יכולות להיות השלכות בריאותיות. ישנו קולר בשם "סקאליבור" שמהווה טיפול מונע מפני זבובי החול. סימנים חשובים שיופיעו במצב של נגיעות עם הטפיל כוללים סימנים עוריים (קצוות אוזניים אכולים, קשקשת, כיבים וכו'), דימומים מהאף וסימנים כללים של הקאות, שלשולים שתייה והשתנה רבה (שעלולים לנבוע מכשל כליה).
    במידה וכלבך מראה סימנים אלו מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה.
    בהצלחה
    רק בריאות
    דר' סמדר טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

ליאת
    05/06/2012

תודה סמדר.
    משם מה ההודעה הקודמת שלי נקטעה.
    בכל מקרה, מדובר רק בחצר הבית שלנו ולא בכל הסביבה, שכן על כלבים אחרים התופעה לא קיימת.

האם הקולר שציינת דוחה את הזבובים וזה ירחיק אותם מהכלב?

בזמנו פניתי אל הוטרינרית שלי, אך היא אמרה שאין מה לעשות ומה שכן, אפשר למרוח לו וזלין על האוזניים וזה ידחה את הזבובים.
    אבל אני לא מסופקת מהפתרון הזה וגם לא הכלב שלי שממשיך לסבול.

האם הטפיל לישמניה שציינת נמצא במחזור הדם? האם בדיקת דם מראה את הימצאות הטפיל?

האם הטפיל מושך אליו עוד ועוד זבובים?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף - תגובה

ד''ר סמדר טל
    05/06/2012

כיוון שאת מתארת נגיעות בחצר שלך בלבד כדאי להזמין איש מקצוע לריסוס (ישנם גם חומרים "ירוקים" המשמשים לריסוס). הקולר שציינתי אכן משמש לדחיית זבובים אך רק במידה ואלו זבובי חול (חשוב להבין שאלו לא דומים לזבובים רגילים אלא דומים יותר לייתושים יש תמונות באינטרנט). במידה וכלבך אינו מראה סימנים אין סיבה לדאגה במיוחד אם אלו לא זבובי חול. בנוסף הנגיעות בטפיל לא מושכת עוד זבובי חול והטפיל ניתן לזיהוי בבדיקת דם כשהכלב סימפטומטי למחלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לאמר עוד משהו

ליאת
    05/06/2012

היי סמדר.
    אני עדיין מתעקשת להמשיך לברר ולחקור כי התופעה מציקה וכואבת.

בלי קשר אקח אותו שוב לוטרינרית שלו אבל אני בספק אם יש לה את הפתרון.

רציתי להוסיף ולאמר שגם שאני עושה איתו טיול- הזבובים נמשכים אליו (הוא ממש כמו אריה בספארי בקניה).
    הם לא מרפים ממנו.
    אמנם בחצר הבית הם רבים יותר במספר, אבל גם בטיול יש תמיד איזה 5-6 שמציקים לו על הפנים ועל הגוף.

יש מצב שמשהו בדם שלו גורם לזבובים להימשך אליו?

ולא. אלו לא זבובי חול. הם נראים בדיוק כמו זבובים רגילים.

רחצנו אותו מספר פעמים עם שמפו נגד טפילים. שמתי בכניסה מאוורר גדול שיגרום לזבובים אי נוחות...אבל עדיין.
    אני מרססת מדי פעם את אזור המרבץ שלו עם K300 ורוצחת זבובים ככל שאוכל, אבל לא נראה לי שזהו הפתרון....

מעולם לא נתקלתי בכזו תופעה.

ואני שואלת שוב:
    האם ידוע על חומר מסויים בדם של הכלב שמושך אליו זבובים?

התופעה לא קרתה עד לפני שנתיים.

משהו בריח שלו, בגוף שלו, מושך אותם.
    הם ממש עוקצים אותו וגורמים לו לפצעים וגלדים בייחוד באזור האוזניים.

בבקשה בבקשה בבקשה עזרי לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו