מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהאסנת11/06/2012
שמעתי בחדשות על מקרה כלבת שהתגלה בבקר אי שם בצפון, ואני שואלת, כיצד הבשר שאנו אוכלים נבדק? כבר יצא לי לבקר ברפת וראיתי כל כך הרבה חורים שבהם שועל חולה יכול להיכנס, לנשוך פרה ולברוח, שאיך אוכל לסמוך על כך? הרי המחלה יכולה להופיע אפילו לאחר שנה!
אז איך בעצם הבשר נבדק? האם בשר בקר שנקנה ברשתות גדולות ומפורסמות כמו שופרסל, ניתן לסמוך עליו יותר מאשר על בשר שנקנה בחנות קטנה ולא מוכרת? האם בישול טוב של הבשר הורג את הנגיף?
אודה לכם עם תענו לי, זאת שאלה שמאד מעניינת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר סמדר טל12/06/2012אסנת שלום,
המעבר של נגיף הכלבת דורש נשיכה או מגע של רוק/איבר נגוע באזור בו העור אינו שלם. הימצאות הנגיף ברוק של חיה נגועה אינה מיידית , לרוב רק לאחר מספר שבועות עד חודשים מאירוע ההדבקה (כתלות באתר הנשיכה, וריאנט הוירוס וכמות הוירוס) החיה מהווה גורם סיכון להפצת הוירוס (זהו הזמו הדרוש לוירוס לנדוד מאתר הנשיכה למערכת העצבים המרכזית ומשם לנדוד לאיברים השונים בין היתר לבלוטות הרוק שם קצב ההתרבות מהיר). לכן נהוג לשים חיה בהסגר למשך 10 ימים שכן במידה והוירוס מצוי ברוק הוא כבר הגיע למערכת העצבים המרכזית של החיה ונצפה להתפתחות סימנים קליניים (שינויי התנהגות, ריור מוגבר ואף מוות אקוטי) תוך זמן זה.
אכילה של חומר נגוע בעלת סיכויי הדבקה נמוכים, אך הסכנה גוברת כאשר מדובר בטריפה ופציעה של רקמות הפה שעלולה להוביל לחדירה של הוירוס למחזור הדם, שכן הוירוס נהרס בסביבה החומצית של מערכת העיכול. מעבר לכך הוירוס רגיש לתנאים סביבתיים ולאחר שהרוק הנגוע או הרקמה הנגועה התייבשה אין יותר סכנה להדבקה.
רק בריאות
דר' סמדר טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אסנת12/06/2012קודם כל תודה על תשובתך, ויש לי עוד שאלה,
כולנו היינו בטוחים שמחלה כמו איידס (למשל), היא מאד מדבקת וכל מגע מיני או חשיפה לדם נגוע יכולים להדביק, אבל מחומר שקראתי לאחרונה הבנתי שצריך חשיפה רצינית, כמות דם רבה וגם אז אין מאה סיכויי הדבקה.
האם זה עובד כך גם עם כלבת או שמספיק נשיכה קטנה של עכבר נגוע כדי להידבק?
מישהו שהיה וטרינר לפני זמן רב אמר לי שכמות רוק מכובדת צריכה להגיע למקום כמו עין או פצע באמת עמוק כדי להידבק, זאת בעקבות שכלב נשך אותי אבל השאיר רק שריטות קלות על היד שאפילו לא דיממו.
אשמח עם תעני על שאלתי, תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)