חתולה פצועה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולה פצועה
    סיוון
    15/06/2012

שלום רב, אני פונה בקשר לחתולת רחוב כבת שנה שמוכרת לי ממקום העבודה שלי, לפני כיומיים היא נפצעה ברגלה הימנית האחורית באזור המפרק לפי מה שנראה לי, הרגל שלה לא שבורה לפי התנועה של החתולה ומה שנראה במפרק זו נפיחות קלה ואדמומיות כנראה מכאבים. ביום הראשון כשנפצעה, לפי מה שסיפרו לי היא בקושי דרכה על רגלה, כשאני ראיתי אותה אתמול היא כבר דרכה על רגלה אך בזהירות ובהססנות. החתולה היא די פראית היא נגשת אך מאד נזהרת לכן ללכוד אותה זה יהיה קצת קשה, בנתיים רציתי רק להתייעץ איתכם אם יש מה לעשות עם מצבה בצורה הלא מקצועית. אם יש משהו שיש לכן לייעץ, עד שאקח אותה לוטרינר, אני מאאאד אודה לכן!
    תודה מראש
    סיוון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולה פצועה

הוספת תגובה

• חתולה פצועה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    17/06/2012

סיוון שלום,
    ראשית, כל הכבוד על ההרתמות לעזור לחתולת רחוב. שנית, נפיחות אקוטית של מפרק יכולה לנבוע ממספר גורמים החל מטראומה (נפילה/תאונת דרכים) שגרמה לפריקה או שבר המערב מפרק וכלה בזיהום שבחתולת רחוב סביר שחדר משריטה או נשיכה. על מנת לאבחן ולתת טיפול הולם חשוב לקחת אותה כמה שיותר מהר לוטרינר (ניתן להעזר בלוכד חתולים מקצועי או לעיתים העירייה עוזרת) בכדי לבצע בדיקה פיסיקאלית ואורטופדית וצילום של האזור הפגוע. במידה וזה שבר יש לבצע תיקון כירורגי או שמרני ע"י חבישה חיצונית כמה שיותר מהר ועל החתולה להיות במנוחה בכדי להבטיח החלמה תקינה של השבר ובמידה ויש זיהום יש תת אנטיביוטיקה כדי למנוע הפצה של הגורם המזהם ולתת שיכוך כאבים. לצערי זהו הדבר היחיד שאת יכולה לעשות, בנושא הפציעה, בשלב זה על מנת לעזור ולהקל על החתולה כל עוד היא ברחוב.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה פצועה

סיוון
    18/06/2012

תודה רבה, ד"ר טל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו