להרדים את הכלבה או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להרדים את הכלבה או לא
    אירה
    21/06/2012

שלום יש לי כלבה מסוג כנעני בת כ10 שנים בחודשיים האחרונים המצב שלה החל להדרדר היא לא אכלה כחודש והקיאה כל מה ששתה היו לה התעלפויות וכול מיני כאלה
    לקחנו אותה לוטרניר היה לה חום 42 והיא שקלה 14 קילו זאת כלבה גדולה יחסית אז 14 זה לא משקל טוב בשבילה עשינו לה רנטגן והוטרינר אמר שריאה אחת שלה הלכה ונשארה לה רק ריאה אחת וגם היא לא תספיק להרבה זמן כל האיברים הפניימיים שלה במצב "אנוש" עולים לי דמעות שאני רושמת את זה אבל אני לא יודעת מה לעשות וגם הוטרינר לא הוא אמר שהיא יכולה למות מחר או בעוד שנה
    אבל בנתיים היא סובלת אני רק רוצה לדעת אם עדיף בשבילה להרדים אותה או לא? :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להרדים את הכלבה או לא

הוספת תגובה

• להרדים את הכלבה או לא - תגובה

ד''ר סמדר טל
    22/06/2012

שלום אלינור
    ראשית צר לי לשמוע על מצב כלבתך.
    מבלי להכנס לתהליך האבחוני והטיפולי שנעשה או לא, כאשר אנו מתחבטים בשאלה קשה זו אנו צריכים לשים לנגד עיננו את טובתו של הכלב לפני הכל, ולשאול את עצמנו האם איכות חייו נשמרת? זוהי שאלה קשה והתשובה עליה אינה תמיד פשוטה וחד משמעית, במיוחד לאדם הקרוב לכלב. אחת הדרכים "האובייקטיביות" לענות עליה היא לעשות רשימה של הדברים שבעיננו מגדירים איכות חיים, אותם נהג הכלב לעשות בחיי היום-יום שלו, ולעקוב אחר רשימה זו. כאשר מגיע הרגע בו רב הרשימה אינה נענית (כלומר הכלב אינו מסוגל לבצע את רב הדברים ברשימה), כנראה שהגיע הרגע בו איכות חייו נפגעת, ואולי מוטב להיפרד.
    מקווה שעצה זו תקל עליך במעט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב הכלבה..

אירה
    22/06/2012

מצב הכלבה לא טוב היא אינה עושה דבר מלבד לשכב על הריצפה ולהתנשף כחודשיים כבר... היא בקושי גם אוכלת אנחנו עושים לה אינפיוזות ונותנים לה אנטיביטיקה אך היא מצבה אינה משתפר והוטרניר אמר שהוא לא רואה דרך להציל את כל האיבריים הפניימים שלה..
    אז את מציעה להרדים אותה? :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב הכלבה.. - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/06/2012

שלום אלינור,
    מבלי להכיר את הכלבה וההיסטוריה המלאה והמדוייקת שלכם אינני יכולה להמליץ על דבר. המלצתי היחידה היא זו שכתבתי בתגובה הקודמת.
    לצערי העניין בידך.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו