שאלה קצת מוזרה..הקול של הכלב השתנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קצת מוזרה..הקול של הכלב השתנה
    נולי
    24/06/2012

שלום

יש לי קבאליר קינג צארלס ספאנייל מסוג בלנהיים בן 4 שנים.גזעי .

עד עכשיו היה לו קול נביחה צפצפני וגבוה.לפני כחודש החלה לו צרידות בקול, והוא התחיל להיות יותר חלש ונמוך.

זה אומנם נורא מתוק לשמוע אותו ככה, אבל נראה לי שמשהו לא תקין.

הכלב מתנהג כרגיל, לא נראית בעיית נשימה, או שינוי כלשהוא מלבד השינוי בקול.

אני יודעת שזה לא כל כך בטיחותי, אבל לכלב שלי יש הפרשות באוזניים ולאחר בדיקות שיצאו תקינות החלטתי שאני פשוט אנקה לו בעצמי ואני מנקה לו עם קיסמי אוזניים ואני מפחדת שפגעתי שם באיזשהו חלק למרות שלא נראה לי כי אני לא עושה את זה ממש עמוק.

יכול להיות שזה קשור לאוזניים?יכול להיות שזה בעייה בבלוטת התריס או בצוואר?במידה ואלך לוטרינר מאיפה להתחיל?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה קצת מוזרה..הקול של הכלב השתנה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    24/06/2012

נולי שלום,
    לגבי בעיית האוזניים: האם שתי האוזניים מעורבות? האם הוא מגרד באזורים אחרים בגוף? האם הוא מטופל באופן סדיר נגד פרעושים? האם יש לו בעיות במערכת העיכול (משלשל מקיא)? לא מומלץ לטפל מקומית לפני בדיקה וטרינרית עם אוטוסקופ כיוון שרצוי לשלול קודם לכן פגיעה בעור התוף על מנת להבטיח שהתכשיר לא יחדור לאוזן התיכונה. בנוסף דגימה של ההפרשות והסתכלות מיקרוסקופית מאפשרת זיהוי של הגורם הזיהומי המעורב (חיידקי קוקים או מתגים /שמרים/אקריות) והתאמת הטיפול. ניקוי של הפרשות חשוב גם כן אך רצוי לבצעו עם צמר גפן בלבד ולא עם מקלות אזניים בכדי למנוע חדירה עמוקה מידי ופגיעה של עור התוף. בעת התמודדות עם דלקות אזניים חשוב למצוא את הגורם הראשוני כגון אלרגיות, בעייה גנטית במבנה האוזן ובייצור ההפרשות, כניסת מים לאוזן, נגיעות בטפיל דמודקס או אקריות אזניים, מחלות הורמונליות, גוף זר ופוליפ (שני אלו יביאו לדלקת חד צדדית) וכו' שאיפשר שגשוג של הגורם הזיהומי באוזן ורק כך נמנע חזרתיות.
    לגבי שינוי הקול: האם הכלב משתעל? האם הוא נושם בקצב מהיר או קולני יותר מהרגיל? ישנם מספר גורמים שעלולים להביא לשינוי קול ואלו מערבים פגיעה באזור הלארינקס (בית הקול-באזור בו מתפצל הגרון לקנה הנשימה והוושט) כגון שיתוק לארינגיאלי, קריסה של הלארינקס, דלקת וגידול אך אלו לרוב ילוו בעוד סימנים קליניים כקשיי נשימה , נשימה רועשת, שיעול וכו'.
    מומלץ לגשת לוטירנר מטפל לבדיקה הן של מערכת הנשימה והן של האוזניים
    בהצלחה ורק בריאות
    דר' סמדר טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו