ריצה עם כלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה עם כלב
    קרן
    28/06/2012

היי, יש לי מלינואה שאוטוטו ימלאו לו 4 שנים. עד עכשיו לצערי הוא יצא לשני טיולים קצרים ביום כשכל טיול היה בערך רבע שעה מפאת חוסר בזמן. עכשיו כשהתפנה לי זמן אני מעוניינת להתחיל לרוץ איתו שעה רצופה,גם בשבילי ובעיקר בשבילו. רציתי לדעת אם גיל 4 נחשב צעיר כשמדובר בריצה. אני יודעת שהליכות אפשרי כמעט בכל גיל אבל לגבי ריצה אני לא בטוחה.אני לא רוצה לגרום לו נזק. הוא בריא באופן כללי, שוקל 30 בערך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה עם כלב

הוספת תגובה

• ריצה עם כלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/06/2012

שלום קרן
    באופן כללי כלבי מלינואה הם כלבים ספורטיביים, צריכים להוציא אנרגיה ויכולים בהחלט לרוץ.
    עם זאת יש לקחת בחשבון מספר דברים: ראשית כדאי לוודא עם הוטרינר שכלבך בריא ויכול לבצע פעילות ספורטיבית מאומצת מבחינה בריאותית (למשל שאינו חולה לב, שאין בעיית מפרקים ועוד). שנית, כמו בבני אדם, גם בכלבים יש לבצע את הפעילות הגופנית בהדרגה, התחילי עם הליכות של 1/2 קילומטר עד קילומטר ביום עפ"י יכולת הכלב, אפשר להתחיל גם בריצות קצרות, הגדילי את המרחק ב- 10% בשבוע-שבועיים. בכל מקרה יש להיות קשובים ליכולת הכלב ולא לדחוק בו.
    חשוב מאוד לא לבצע את הפעילות הגופנית בשעות החמות! שכן כלבים יכולים ללקות במכת חום שהיא מסכנת חיים. בשל כך השעות המומלצות הן שעות הבוקר המוקדמות מאוד (מיד לאחר זריחה) או בשעות הערב, ולא בימים בהם עומס החום כבד. כמו כן יש לדאוג למים טריים מיד לאחר הפעילות וגם בעת הפעילות עצמה אם היא עולה על 20 דקות.
    בנוסף, את הפעילות יש לבצע במקום שיהיה בטוח לשניכם (לא על כבישים למשל) ובעיקר לאחר פעילות ממושכת בחוץ, יש לבדוק את כפות הרגליים של הכלב ולוודא שאין חתכים, קוצים או גופים זרים אחרים.
    שהיה בהצלחה
    ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו