אובדת עצות ומתוסכלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות ומתוסכלת
    עמית
    09/07/2012

יש לי חתולה פרסית שכל שנה בקיץ אנחנו מגלחים אותה בהרדמה כי היא מלאה בראסטות וקשה מאד לסרק אותה מעל מה שאני מצליחה. הלכנו לגלח אותה אצל וטרינר באזורי והוא גילח לה גם את כל הזנב מה שלא עשו קודם,מהרגע שהיא התאוששה מההרדמה שחתולה התחילה לנשוך את קצה הזנב באובססיביות כשספרתי זאת לוטרינר הוא אומר שכנראה יש לה משהו בזנב.. בכל מקרה לא הלכתי אליה שוב ולקחתי אותה לוטרינר אחר שבד"כ מטפל בה,בהתחלה שמנו לה צווארון בכדי שלא תגיע לזנב וזה עזר רק שהיא לא שתתה ולא אכלה,ניסינו חבישה אך הזנב הזדהם מעט והתחלנו אנטיביוטיקה והחזרו את הצווארון,היא מקבלת אוכל רך אבל מים לא מצליחה לשתות אני מנסה מדי פעם עם מזרק,ניסיתי אפילו חבישה ממש עדינה שהפתח מאוור אבל היא הורידה את זה והתחילה לנשוך את עצמה שוב עד זוב דם. מה עושים??? הוטרינר שלי אמר שאם זה ימשיך כך אולי אצטרך לכרות לה את הזנב... בבקשה אשמח לחוות דעת שנייה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות ומתוסכלת

הוספת תגובה

• אובדת עצות ומתוסכלת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    12/07/2012

עמית שלום רב,
    האם הפציעה היא בקצה הזנב? האם יש עוד פציעות? האם החתולה מגרדת/מלקקת? האם היא עדיין מקבלת טיפול אנטיביוטי? איך נראה מצב הפצע כעת? מה תדירות מתן טיפול מונע נגד פרעושים?
    בעת מצבים של פציעה עורית הנובעת מליקוק/נשיכה/גירוד של החיה עצמה חשוב להבין מה הגירוי שהביא לכך? כיוון שאת מתארת כי החתולה החלה להתעסק עם הזנב מיד לאחר התספורת סביר כי יש קשר בין שני האירועים. האם יושם עליה תכשיר שטיפה חדש? האם במהלך התספורת היא נפצעה בזנב? האם ישנה נגיעות בפרעושים?
    המשך גירוי כליקוק ונשיכה של הפצע ימנעו החלמה של האזור ולכן יישום צווארון (קולר אליזבתני) בשילוב עם ניקוי הפצע ואנטיביטיקה במידת הצורך הוא הטיפול המומלץ. כל עוד החתולה הצליחה לאכול אוכל רטוב (מסחרי) לא צריך לחשוש מהתייבשות עקב חוסר שתייה שכן 80% מאוכל רטוב הוא נוזלים (אלא אם כן לחתולה יש מחלה שדורשת ממנה לשתות יותר מהרגיל כגון מחלת כליה וסכרת). ניתן לעודד שתייה על ידי הגשת מים במזרק או הכנסת מעט אוכל רטוב לקערת המים, הגשת מים טריים בלבד, הצעת מים זורמים כמהברז ולפי הצורך לקחת אותה לוטירנר לשלילת התייבשות. בנוסף לטיפול זה במידה והסיבה שנמצאה לגירוד היא אלרגיה לפרעושים/מזון או גירויים סביבתיים חשוב להוריד את הגירוי לגירוד ע"י מתן טיפול ספציפי שמטרתו בהורדת הגירוד לשיקול הוטרינר המטפל כאנטיהיסטמינים.
    בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות ומתוסכלת

עמית
    12/07/2012

החתולה אינה נפצעה עקב הגילוח,וחשוב לציין שזו פעם ראשונה שגילחו את כל הזנב אז רוב הסיכויים שזה בגלל זה,היא חתולה בריאה ואינה אלרגית לדבר. הווטרינר הצליח לחשוב על רעיון שעד כה הצליחה ועשינו לה קונוס נושם רק לזנב ממזרק פלסטיק עד שהכל יתאחה בזנב. החשש הגדול שלי שזה יהפוך לתגובה פסיכולוגית כלשהי,נתנו אנטיביוטיקה והפצע כבר לא מזוהם ובתהליך התייבשות.היא נושכת רק את קצה הזנב ומעולם לא עשתה דבר שכזה עד לפני התספורת מלפני כ3 שבועות.. נתנו לה חומר נגד פרעושים וזו חתולה שאינה יוצאת מהבית,היא גם מגולחת ונראה כי הפרווה נקייה וגם הווטרינר לא ראה שוב דבר.
    נכון לעכשיו היא תישאר עם הקונוס על הזנב כ3 שבועות ונמשיך משם.. בתקווה שהאובססיביות לנשיכת הזנב שלה תיפסק כשהפצע יחלים ולא כשהשיער יצמח חזרה,מה שייקח זמן מה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו