מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פשפשים?אנונימית09/07/2012
שלום, יש לי שאלה מוזרה ואני לא בטוחה שהיא שייכת לפורום, אם לא תוכלו לעזור לי אז אנא תפנו אותי לפורום הנכון.
קנינו דירה מרוהטת שלפי טענת הדיירת הקודמת הייתה ריקה מאיש במשך כשנתיים, הריהוט הוא בסגנון רוסי כבד וכולו מעץ, בגלל חששות מהריהוט הישן והעכבישים שטיילו פה עשינו ריסוס לפני כשבועיים. אתמול ראיתי נקודה שחורה על הקיר ועליה פסים לבנים, הסתכלתי מקרוב והייתי בטוחה שזהו לכלוך, היום ראיתי שהנקודה שינתה מיקום, לקחתי נייר טואלט ותפסתי את ה"נקודה" שהסתבר שהיא חרק שטוח שבמקרה גם היה חי, אני לא יודעת למה הריסוס לא השפיע עליו אבל התחלתי לחפש במדריך חרקים והדבר הכי דומה לו שמצאתי וגם זה לא בדיוק היה חרק ששמו פשפש הבית, ועוד היה כתוב שפשפשים אלו נמצאים בריהוט ישן ומשומש והעקיצות שלהם גורמים לפריחות אך לא מסוכנות, חשוב לציין שכבר כשבועיים מופיעה לי עקיצה מדי פעם שהופכת לפריחה רצינית ותופעה כזאת מעולם לא הייתה לי, בטח שלא מעקיצה של יתוש, ומה עוד זה יכול להיות?
מה שמדאיג אותי זה שמצאתי את הנקודה באמבטיה ליד המכונת כביסה, שם אין ריהוט ישן. אני לא יודעת מה קורה מאחורי המכונת כביסה אבל החדר שלנו נמצא בדיוק ליד ואנחנו ישנים על מיטה ישנה ומשומשת, שאותה בדקנו היטב לפני והיא נראתה תקינה.
רציתי לשאול עם לדעתכם מדובר בפשפש, עם כן מה עושים, איך בודקים? למה הריסוס לא עבד עליו? האם העקיצות שלו באמת לא מסוכנות ורק גורמות לפריחה? אני בחודש האחרון להריון ומאד מודאגת, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשפשים? - תגובה
ד''ר סמדר טל12/07/2012שלום,
לגבי המשך הנגיעות בחרקים מומלץ להיוועץ עם חברת ההדברה וייתכן והם ימליצו על ריסוס נוסף.
האם החרק עף או קפץ? במידה ואכן מדובר בפשפשים הם אינם מהווים סכנה בריאותית למעט תגובה מקומית אך במידה ואת מודאגת לגבי העקיצה יש להיוועץ עם רופא משפחה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)