חיי כלבנו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיי כלבנו
    lea
    12/07/2012

שלום, יש לי כלב פינצ'ר בן 15 שבשנה האחרונה אינו שולט בצרכיו (שתן וצואה) ועושה אותם בכל מקום בבית, למרות שאנחנו מורידים אותו לפחות 3 פעמים ביום. בנוסף הוא אינו רואה ושמיעתו חלשה במיוחד. בחודשיים האחרונים, השינוי בתנוחה (לקום, לשבת ולשכב) נהיו קשים לו והוא נראה סובל. לקחנו אותו לשני וויטרנרים והם טענו שהוא יכול להאריך ימים כך, אך עד מתי? האם זו איכות חיים לכלב? ומה עם איכות חיי בעלי הכלב? אכן קשה לנו עם המצב ועם חוסר יכולתנו לעזור לו. האם נגזר עלינו (הכלב והבעלים) לחיות כך עד לסיום חיי הכלב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיי כלבנו

הוספת תגובה

• חיי כלבנו - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/07/2012

לי שלום,
    ראשית צר לי לשמוע על מצב כלבך.
    מבלי להכנס לתהליך האבחוני והטיפולי שנעשה או לא, כאשר אנו מתחבטים בשאלות קשות מסוג אלו שהעלת אנו צריכים לשים לנגד עיננו את טובת הכלב לפני הכל ולשאול את עצמנו האם איכות חייו נשמרת? זוהי שאלה קשה והתשובה אינה תמיד פשוטה וחד משמעית, במיוחד לאדם הקרוב לכלב. אחת הדרכים "האובייקטיביות" לענות עליה היא לעשות רשימה של הדברים שבעיננו מגדירים איכות חיים, אותם נהג הכלב לעשות בחיי היום-יום שלו, ולעקוב אחר רשימה זו. כאשר מגיע הרגע בו רב הרשימה אינה נענית (כלומר הכלב אינו מסוגל לבצע את רב הדברים ברשימה), והדרכים להקל ולשפר את מצבו נוצלו עד תם, כנראה שהגיע הרגע בו איכות חייו נפגעת, ואולי מוטב להיפרד.
    מקווה שעצה זו תקל עליך במעט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו