כלבים ואוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבים ואוכל
    שירי
    13/07/2012

שלום, יש לי שאלה-
    היו לי שני כלבים בחיי, ולשניהם תמיד היה אוכל בצלחת. מתי שהיה ריק הוספתי- ומתי שהיו רעבים היו אוכלים. כשהיו שבעים היו משאירים את האוכל בצלחת.
    חברה שלי שמה לכלב שלה אוכל בכמות מדודה, ובכל פעם הוא מתנפל על הכל כאילו הוא מורעב. היא אמרה שאם לכלבים יהיה אוכל כל הזמן- הם כל הזמן יאכלו ועל כן צריך להגביל אותם
    משום נסיוני אני יודעת שזה לא נכון, אבל יש וטרינרים שככה מנחים את בעלי הכלבים שלהם
    מה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבים ואוכל

הוספת תגובה

• כלבים ואוכל - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/07/2012

שירי שלום,
    מתן אוכל בשעות מסויימות ובכמות מדודה בכלבים (בניגוד לחתולים) הינה בעלת מספר ייתרונות:
    1.קביעת היררכיה בבית- למתן אוכל בשעות קבועות יש משמעות בקביעת הבעלים כמנהיג בבית. הכלב מבין כי הבעלים הוא המחזיק במקור המזון ולכן הוא המנהיג. לכלבים עם בעיות התנהגות קביעת היררכיה היא צעד חשוב ובסיסי בתהליך ה"אילוף".
    2. טריות האוכל- אוכל שעומד בקערה לאורך שעות היום מאבד מטריותו (הריח והטעם פחות אטרקטיבים כמו גם איכות המזון פחותה). כיוון שיש תמיד אוכל בקערה קשה להעריך ממתי הוא שם ומה טריותו. לעומת זאת בעת האכלה בשעות קבועות, האוכל מוצע למשך 30 דקות ובמידה והכלב לא אוכל, האוכל נלקח ומוצע שוב בשעה הבאה (שלב זה חשוב ללימוד הכלב כי כשהאוכל ניתן יש לאכול אותו) כך כל האוכל תמיד טרי.
    3. הסדרת מתן הצרכים- לאחר זמן מה של האכלה בשעות קבועות, גם מתן הצרכים יהיה בשעות קבועות. בניגוד למתן צואה קטנה בכל טיול הכלב ייתן כמות גדולה יותר של צואה בפחות טיולים. ככל שהאכול איכותי כך כמות הצואה תקטן.
    4. מעקב אחר תאבון- לעיתים ירידה/עלייה בתאבון הינו סימן חשוב וראשוני למחלה בכלב . האכלה בשעות קבועות מאפשרת זיהוי מהיר של השינוי בתאבון.
    5. שמירה על משקל תקין- למשקל תקין יש חשיבות בריאותית לחיי הכלב. כלבים הנמצאים ביתר משקל בעלי נטייה לחלות במחלות מסויימות כגון סכרת. בנוסף כלבים הסובלים מדלקות פרקים ובעיות אורטופדיות אחרות יראו יותר סימנים קליניים כשהם ביתר משקל. לכן האכלה בשעות קבועות ומתן כמות מדודה לפי ההנחייה שכתובה על המזון הספציפי מאפשרת שמירה על המשקל הרצוי והבריא לכלב.
    מומלץ לתת אוכל לאחר טיול ולא מיד לפני, לדוגמא לאחר טיול בוקר וערב , בכדי להימנע מבעיות במערכת העיכול (היפוך קיבה) ובכדי לספק מקור אנרגיה לאחר הפעילות (כפי שמומלץ באנשים). כך כלב יפתח תאבון לאחר הפעילות והסבירות שירצה לאכול את האוכל המוצע לו תגדל.
    רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו