מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתול רחובנדב20/07/2012
שלום
הבאתי למרפאה וטרינרית חתול רחוב עיוור למחצה שלא
יכולתי לסבול לראות אותו ככה.... ואז הסתבר שבכלל
הוא סובל מאי ספיקת כליות ... הוא באמת היה נראה חלש
ואפטי... בקיצור לצערי הרדימו אותו ואני מרגיש מבועס.
האם באמת אין מה לעשות במקרה של בעיה כזאת של חתולי רחוב
האם זאת מחלה שמתים ממנה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול רחוב - תגובה
ד''ר סמדר טל22/07/2012נועם שלום,
ראשית, כל הכבוד על הטיפול המסור בחתול רחוב!
בן כמה היה החתול? האם היה מבוגר?
מבלי להכנס לדרכי האבחון שנעשו על מנת לקבוע אי ספיקת כליות בחתול, מחלה זו דורשת טיפול אינטנסיבי ( אשפוז עם טיפול לוריד) על מנת לנטרל מרכיב אקוטי ולאחר מכן טיפול לכל החיים שמטרתו במניעת המשך הדרדרות של המחלה ( שכן לא ניתן לתקן את החלק שכבר לא מתפקד). זוהי בהחלט מחלה שמתים ממנה לרוב על רקע אנורקסיה שכן במחלות כליה יש בחילות וחוסר תאבון ולכן החיה מרעיבה את עמצה למוות. למחלת כליה ישנן השלכות רבות נוספות, בין היתר: כיבים במערכת העיכול, הקאות ושלשולים, אנמיה, התייבשות, בצקות ( עקב אובדן חלבון), דימומים, יתר לחץ דם ושינויים התנהגותיים עד קומה עקב הצטברות רעלים בדם (רעלים שאמורים להתפנות בשתן). לכן מחלת כליה דורשת תחזוקה מאוד גבוהה שקשה ליישום בחתולי רחוב...
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נדב22/07/2012תודה על התשובה
החתול לא היה מבוגר. אני לא יודע מה המדיניות של מרפאות
לגביי חתולי רחוב. ברור שכשהבאתי אותו קיוויתי שהוא יוכל
להשתקם. הוטרינר אמר לי שעשו לו בדיקת דם שגילתה את
אי ספיקה בכליות והוא הסביר לי שתוך פרק זמן המסכן
ממילא היה מוצא לו פינה ונפרד מהעולם. אולי אני אתנחם שמנעתי
ממנו סבל מיותר. הוא היה נראה פשוט חולה ומלוכלך עם עין
אחת מנוטרלת ובשניה דלקת חריפה , בלי שיניים ואפילו חוש
הריח שלו לא איפשר לו לרחרח את דרכו לאוכל שנתתי לו.
הוטרינר הסביר לי שבגלל שהוא לא מסורס אז הוא כאילו שורד
אבל כפי שתיארת את מהלך המחלה אני יכול להבין שאי אפשר להחזיק אותו בחיים.
ניסיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)