שיער שומני אצל כלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיער שומני אצל כלב
    אלדד
    06/08/2012

יש לי רועה גרמני מעורב עם זאב בלגי.
    לכלב יש שיער מאוד שומני. בעקבות כך יש גם ריח מהשיער.
    השיער כל כך שומני, שאם אני מחבק אותו ונצמד אליו עם הפנים יוצאים לי אח"כ פצעים שומניים בפנים.
    אני חופף לו את השיער כל שבוע בשמפו(אציין שזה שמפו רפואי לכלבים)אך ללא הואיל.
    האם את מכירה שמפו או כל אמצעי שיפתור את הבעיה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיער שומני אצל כלב

הוספת תגובה

• שיער שומני אצל כלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    09/08/2012

שלום אלדד,
    האם הכלב גם מתגרד? האם יש נשירת שיער מוגברת? קרחות? קשקשים? עור אדמומי? האם הוא סובל מדלקות אזניים או הפרשות מוגברות מהאזניים?
    באופן כללי המופע שאתה מתאר מתאים למצב בו יש עודף הפרשה מבלוטות החלב בעור ונקרא סבוריאה. סבוריאה יכולה להיות ראשונית (כלומר שאין גורם כלשהו שמוביל לכך מלבד נטייה גנטית) אך היא יכולה להיות גם משנית לגורמים אחרים כגון אלרגיות, פרזיטים, דלקות עור, תת פעילות של בלוטת התריס, תזונה לא מאוזנת ועוד. לכן המלצתי היא לגשת לוטרינר ע"מ לבדוק שאין גורם רקע שהוביל לסבוריאה ולטפל בהתאם לממצאים. במידה וכל גורמי הרקע ישללו והסבוריאה היא ראשונית הטיפול הינו סימפטומטי בלבד וכולל שימוש בשמפו רפואי אותו יש להתאים למצב העור ותזונה מאוזנת.
    רפואה שלמה רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו