קרציה על בן אדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרציה על בן אדם
    אבי
    10/08/2012

שלום
    גיליתי קרציה על הרגל שלי גירד לי שם ואז פתאום גיליתי שזאת הייתה קרציה, מהסוג הבינוני החומה (והמגעילה) לא השמנות
    האם עלי להתחסן? או להגיע לבדיקות כשלהן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרציה על בן אדם

הוספת תגובה

• קרציה על בן אדם - תגובה

ד''ר סמדר טל
    12/08/2012

אבי שלום,
    קרצית הכלב החומה( rhipicephalus sanguineus) עלולה לגרום ל"קדחת הכתמים הים תיכונית", הנגרמת ע"י ריקציה (rickettsia conori) בבני אדם ולמחלות חשובות בכלבים ( קדחת הקרצית שנגרמת ע"י ארליכיה קאניס, בבזיה והפטוזון- אלו לא מחלות שמהוות סכנה בריאותית לאנשים).
    בקרב בני אדם , על הקרציה להמצא למעלה מ24 שעות על עורנו בכדי להעביר את גורם המחלה. יש לעקוב אחר סימני מחלה שלרוב מופיעים לאחר תקופת דגירה של 3-7 ימים. סימני מחלה בבני אדם כוללים חום גבוה, כאבי ראש, חולשה, סימני שפעת וכתמים על העור. במידה וסימנים אלו מופיעים יש לגשת לרופא משפחה לקבלת טיפול.
    האם יש לך כלב? במידה וכן חשוב ליישם טיפול נגד קצריות ע"י קולר או אמפולה שמעניקה הגנה נגד קרציות ופרעושים (אדוונטיקס). סימני מחלה אצל כלבים כוללים חולשה, חום גבוה, דימומים תת עוריים או מפתחי גוף כמהאף וכו'. במידה ואלו מופיעים יש לגשת לוטרינר מטפל להמשך אבחון וטיפול.
    בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אבי
    13/08/2012

לא הבנתי מה זאת מחלה שלא מהווה סיכון בריאותי אצל בני אדם. הכוונה שהיא לא עוברת לבני אדם? או שהיא עוברת אבל לא מזיקה? ואם כן אז לא עדיף להפטר ממנה למרות שלא מזיקה? בינתיים לא הרגשתי כלום רק מגרד לי איפה שהיא נשכה אותי
    יש לי כלב, עשיתי לו אמפולות אבל צריך לעשות לו שוב. זה גורם לו לגירודים בגב
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/08/2012

אבי שלום,
    גורמי המחלה בכלבים לא עוברים לבני אדם אך כפי שציינתי עלולים לגרום למחלה קשה בכלבים. מומלץ לשים על כלבך קולר נגד קרציות בנוסף לטיפול באמפולה שיותר מקנה הגנה נגד פרעושים. במידה והיתה תגובה מקומית לאמפולה מומלץ לנסות להחליף את סוגה.
    המשך לעקוב אחר סימנים שתיארתי אצלך ואצל כלבך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו