מלנומה וכיב בפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלנומה וכיב בפה
    סיון משה
    23/08/2012

שלום,

לפני כחודשיים התגלה בפיה של כלבתי האהובה (בת 14) גידול מסוג מלנומה בחלל הפה. הגידול יושב במקום שאינו מפריע לשגרת חייה והיא מתנהגת כרגיל לחלוטין על אף האבחנה הקשה. הוטרינר אמר שהוא מופתע מאוד מכך שמתפקדת היטב וניכר שהמחלה לא התפשטה לאיברים חיוניים.
    יחד עם זאת, בשבועות האחרונים התפתח לה כיב נוראי בפה, המייצר הפרשות וריחות בלתי נסבלים. ממש ריח של ריקבון. לקחנו אותה לוטרינר השבוע. הוא הרדים אותה, חיטא את הכיב וגילח את אזור הפה על מנת שההפרשות לא יידבקו וייצרו ריח עוד יותר נוראי.

אני מחפשת פיתרון לטווח ארוך ואובדת עצות. הכלבה מתנהגת כמעט כרגיל, לולא הריח לא ניתן לנחש שמשהו לא כשורה. אבל הריח הוא נוראי ואני לא יודעת איך למזער אותו. לדברי הוטרינר בשל המיקום לא ניתן להסיר את הגידול. אני פונה אליכם בבקשה לפתרון יצירתי שאולי לא חשבנו עליו כדי שנוכל להנות ממנה בזמן שנותר לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלנומה וכיב בפה

הוספת תגובה

• מלנומה וכיב בפה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/08/2012

שלום סיון,
    ראשית צר לי על האבחון הקשה.
    לשאלתך, ומבלי להכנס לפרטי האבחון ומיקום הגידול, אפשרות אחת היא לגשת בתכיפות גבוהה יותר לוטרינר ע"מ שינקה ויחטא את הכיב, בנוסף ניתן לנסות תכשירים לחיטוי חלל הפה בבית. ישנם תכשירים ייעודיים לכלבים המגיעים בצורות שונות (תרסיס, תוספת למים וכד') וישנם גם תכשירים לבני אדם בהם ניתן להשתמש (לדעתי תכשירים אלו יתאימו יותר לצורכיכם), התייעצו עם הוטרינר שלכם ע"מ שימליץ לכם באילו תכשירים ניתן להשתמש, באיזה אופן יש להשתמש בהם ובאיזו תכיפות.
    מקווה שהמלצות אלו יהיו לכם לעזר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו