מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומה וכיב בפהסיון משה23/08/2012
שלום,
לפני כחודשיים התגלה בפיה של כלבתי האהובה (בת 14) גידול מסוג מלנומה בחלל הפה. הגידול יושב במקום שאינו מפריע לשגרת חייה והיא מתנהגת כרגיל לחלוטין על אף האבחנה הקשה. הוטרינר אמר שהוא מופתע מאוד מכך שמתפקדת היטב וניכר שהמחלה לא התפשטה לאיברים חיוניים.
יחד עם זאת, בשבועות האחרונים התפתח לה כיב נוראי בפה, המייצר הפרשות וריחות בלתי נסבלים. ממש ריח של ריקבון. לקחנו אותה לוטרינר השבוע. הוא הרדים אותה, חיטא את הכיב וגילח את אזור הפה על מנת שההפרשות לא יידבקו וייצרו ריח עוד יותר נוראי.
אני מחפשת פיתרון לטווח ארוך ואובדת עצות. הכלבה מתנהגת כמעט כרגיל, לולא הריח לא ניתן לנחש שמשהו לא כשורה. אבל הריח הוא נוראי ואני לא יודעת איך למזער אותו. לדברי הוטרינר בשל המיקום לא ניתן להסיר את הגידול. אני פונה אליכם בבקשה לפתרון יצירתי שאולי לא חשבנו עליו כדי שנוכל להנות ממנה בזמן שנותר לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה וכיב בפה - תגובה
ד''ר סמדר טל23/08/2012שלום סיון,
ראשית צר לי על האבחון הקשה.
לשאלתך, ומבלי להכנס לפרטי האבחון ומיקום הגידול, אפשרות אחת היא לגשת בתכיפות גבוהה יותר לוטרינר ע"מ שינקה ויחטא את הכיב, בנוסף ניתן לנסות תכשירים לחיטוי חלל הפה בבית. ישנם תכשירים ייעודיים לכלבים המגיעים בצורות שונות (תרסיס, תוספת למים וכד') וישנם גם תכשירים לבני אדם בהם ניתן להשתמש (לדעתי תכשירים אלו יתאימו יותר לצורכיכם), התייעצו עם הוטרינר שלכם ע"מ שימליץ לכם באילו תכשירים ניתן להשתמש, באיזה אופן יש להשתמש בהם ובאיזו תכיפות.
מקווה שהמלצות אלו יהיו לכם לעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)